Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tässä seurassa Lahti pyrkii Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi - kahden edellisvuoden kilpakumppanille riitti, ei ole enää mukana

Lissabon juhli voittoa vuoden 2020 Green Capital -tittelistä päätettäessä. Finalisteista Lahti jatkaa hakua, mutta Belgian Gent ei. Kuva: Kimmo Kangas

Lahti tavoittelee Euroopan vihreän pääkaupungin titteliä yhdessä kahdeksan muun kaupungin kanssa. European Green Capital 2021 -kilpailuun osallistuvat Lahden ohella Budapest, Cagliari, Dijon, Lille, Skopje, Strasbourg, Tirana ja Västerås. Näistä Budapest oli Lahden tavoin mukana myös tämänvuotisessa kisassa.

Lahti pyrkii Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi nyt kolmatta kertaa. Aiemmilla kerroilla Lahti selvisi finalistien joukkoon, muttei pärjännyt Oslolle (titteli vuodelle 2019) ja Lissabonille (2020). Belgian Gent, joka on myös ollut kahdesti peräkkäin mukana finaalissa, ei tällä kerralla osallistu kilpailuun.

Finalistit julki keväällä

Euroopan vihreä pääkaupunki on Euroopan komission järjestämä, yli 100 000 asukkaan kaupungeille suunnattu kilpailu, jossa vertaillaan kaupunkien kestävän kehityksen toimintaa ja tulevaisuuden tavoitteita 12:lla eri osa-alueella.

Lahden vahvuuksina ovat pitkäaikainen panostus vesiensuojeluun sekä jätteiden käsittelyyn ja kiertotalouteen. Lahdessa syntyy runsaasti ympäristöalan innovaatiota.

Kymijärven uuden biovoimalan valmistuttua Lahdessa luovutaan kivihiilen käytöstä vuoden 2020 aikana. Lisäksi Lahdessa kokeillaan asukkaiden henkilökohtaista päästökauppaa ensi vuoden syksystä alkaen.

Kaupunki uskoo, että kilpailun tuoma näkyvyys vahvistaa Lahden mainetta kansainvälisesti kiinnostavana ympäristökaupunkina.

Lue myös: Uutisanalyysi: Lahti teki Vihreä pääkaupunki -kisassa minkä kykeni, mutta riittäisikö täydellinenkään suoritus?
 

– Lahden valinta Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi 2021 olisi tärkeää paitsi kaupungille myös koko Suomelle. Lahti on sitoutunut olemaan suunnannäyttäjä, kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa tiedotteessa.

Finalistikaupungit julkistetaan huhtikuussa ja voittaja kesäkuussa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi