Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Näin Sipilän mielestä Suomeen saadaan lisää lapsia

Suomeen syntyy lapsia ennätysmäisen vähän. Syntyvyys on nyt on yhtä alhaalla kuin nälkävuonna 1868.

Näin pääministeri Juha Sipilä lisäisi syntyvyyttä:

1 Lapset ovat ilo

– Olisi tärkeää, että parit, perheet ja yksin lasta hankkivat kokisivat yhteiskunnan lapsimyönteisenä, sellaisena, johon lapsia halutaan hankkia. Paljon puhutaan vain vaikeuksista, mutta pitäisi tuoda esille myös se ilo, joka kuuluu lapsiperheiden elämään.

2 Toimeentulon ennustettavuus

– Tukien ja palveluiden tulisi olla ennustettavia ja riittävällä tasolla. Lapsiperheköyhyys on tätä päivää. Tällä hallituskaudella on menty työllisyys edellä. Sen seurauksena myös monen lapsiperheen tilanne on muuttunut paremmaksi, kun toinen tai molemmat vanhemmista ovat työllistyneet.

3 Maksuton koulutus, lisää perhepalveluja

– Pidetään kiinni maksuttomasta koulutuksesta ja perhepalveluista. Lapsiperheiden köyhyyttä on vähennetty monilla toimenpiteillä: lapsilisän yksinhuoltajakorotus, maksuton varhaiskasvatuskokeilu, vähimmäispäivärahojen korotus työttömyysetuuden tasolle.

Varhaiskasvatusmaksujen pienentäminen toi 6 000 perhettä vapautetun maksun piiriin. Myös perheiden kotiapuun on panostettu. Perhekeskuksissa voidaan käsitellä parisuhde- ja erotilanteita ja vanhempien tukiasioita yhdellä luukulla. Myös lastensuojelupuolelle on luotu tiimimallit.

4 Perhevapaauudistus

– Ensi vaalikauden suuri asia on perhevapaauudistus. Keskusta on valmis tekemään uudistuksen, joka tulee maksamaan. Se voidaan toteuttaa nyt, kun työllisyys on hyvällä uralla.

5 Stoppi nuorten syrjäytymiselle

– Se ei edellytä mitään hokkuspokkus-temppuja, vaan nuori kaipaa kyselytutkimusten mukaan eniten rinnalla kulkevaa aikuista.

Anne Repo
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi