Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Nelostien siltatyömaalla ongelmia Lahdessa, korkeusvaroitin kokenut kovia - "vakava turvallisuusuhka"

Nelostien yli rakennetaan Kujalaan kaksi Lahden eteläisen kehätien risteyssiltaa. Kuva: Sami Kuusivirta

Ylikorkeat kuljetukset vaarana siltatyömaalla Nelostiellä Lahden Kujalassa, varoittaa Liikennevirasto. Ongelmia on jo ollut sen jälkeen kun ensimmäisen sillan korkeusrajoittimia alettiin rakentaa Renkomäen ja Joutjärven liittymien välillä maanantaina.

Nelostien yli rakennetaan Kujalaan kaksi Lahden eteläisen kehätien risteyssiltaa. Siltatyömaita edeltävien korkeusrajoittimien alta pääsee enintään 4,4 metrin korkuinen ajoneuvo tai kuljetus.

Liikenneviraston mukaan Nelostiellä on ennen korkeusrajoitinpalkkia vielä korkeusvaroittimina niin sanotut helistimet. Ne on maanantain asennuksen jälkeen ajettu alas ylikorkealla kuormalla useamman kerran.

Ylikorkeat kuljetukset aiheuttavat vakavan turvallisuusuhan muille tienkäyttäjille ja siltakohteen työntekijöille. Kiertotie pidentää matkaa. Se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin mahdollinen onnettomuus joka vaarantaa niin tiellä liikkujat kuin siltatyömaan työntekijät, Liikennevirastosta huomautetaan.

Työmaalla on käynnissä tulevan sillan telineiden aukkojen rakentaminen. Telineaukot tulevat olemaan 4,4 metriä korkeat ja kuusi metriä leveät.

Valmistuttuaan sillan alituskorkeus on viisi metriä. Sitä suuremmat erikoiskuljetukset ohittavat Kujalan eritasoliittymän sillat ramppeja pitkin.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi