Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tänä vuonna vuoden isiä on kolme – kaikki aktiivisia yhteisöissään

Vuoden isät vasemmalta, Topi Linjama, Risto Tuominen ja Kais Zays, Vuoden Isä 2018 -palkitsemistilaisuudessa Helsingissä 8. marraskuuta 2018. Tänä vuonna valintaan vaikuttanut teema on aktiivinen isä, joka on toiminut miehen ja isän mallina omille ja muiden lapsille eri yhteisöissä sekä isän pitämät perhevapaat. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

Vuoden isä -palkinto jaetaan tänä vuonna kolmelle isälle. Kais Zaya, Risto Tuominen ja Topi Linjama saavat tunnustuksen toimistaan lasten ja muiden isien parissa.

Turkulainen Kais Zaya on järjestänyt lapsille vapaa-ajan kerhotoimintaa ja valmentanut jalkapalloa. Hän on osallistunut aktiivisesti koulun eri toimintoihin ja korostaa kasvatuskumppanuuden merkitystä kodin ja koulun yhteistyössä, johon hän on kannustanut myös muita isiä osallistumaan. Irakilaislähtöinen Zaya on erittäin aktiivinen omassa yhteisössään ja tukee muita maahanmuuttajayhteisöjä kotouttamistyössä, tiedotteessa kerrotaan.

Lempäälässä asuva Risto Tuominen on käynnistänyt ja vetänyt isäryhmiä tuoreille isille neuvoloissa Tampereella ja Lempäälässä kahden vuosikymmenen ajan, sanotaan tiedotteessa. Nykyään isäryhmät ovat valtakunnallisesti osa neuvolan toimintaa. Tuominen on myös ollut vuosia turvallinen aikuinen ja miehen malli monille lapsille, joiden arkeen isä tai miehet eivät ole muuten kuuluneet.

Joensuulainen Topi Linjama on tiedotteen mukaan ollut konkreettisesti mukana vaikuttamassa siihen, että elinkeinoelämässä on laajemmin ymmärretty, kuinka tärkeää isyyden huomioiminen ja perheystävällisyys työpaikoilla on. Hän on muun muassa ollut mukana perustamassa Lapselliset miehet -blogiyhteisöä ja on yksi Isän kirja – kasvu vanhemmuuteen -kirjan toimittajista. Hän on tehnyt poikkeuksellisen suuren työn isäpuheen tuomisessa yhteiskunnallisille areenoille.

Ministeri haluaa isien puhuvan isyydestään

Vuoden isä -palkinnot jakaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Hän peräänkuuluttaa lisää isien omaa puhetta isyydestä, miesten vanhemmuudesta ja isänä olemisesta.

Saarikko haluaa isänpäivän viralliseksi liputuspäiväksi samalla tavalla kuin äitienpäivä jo on.

– Haastan sisäministeriön valmistelemaan isänpäivän korottamisen viralliseksi liputuspäiväksi, Saarikko sanoo.

Vuoden isä -palkinnon tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa. Ensimmäinen Vuoden Isä -palkinto jaettiin vuonna 2006.

Isänpäivää vietetään sunnuntaina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi