Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Trump ja CNN:n toimittaja ajautuivat sanasotaan, Valkoinen talo poisti toimittajalta kulkuluvan - lue yön uutiskooste

CNN:n toimittaja Jim Acosta esitti Trumpille kysymyksiä siirtolaiskaravaanista.

Valkoinen talo on poistanut CNN:n toimittajalta kulkuluvan Valkoiseen taloon sen jälkeen, kun toimittaja ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ajautuivat sanasotaan tiedotustilaisuudessa.

CNN:n toimittaja Jim Acosta esitti Trumpille kysymyksiä siirtolaiskaravaanista eikä hän suostunut antamaan pois mikrofonia pyynnöistä huolimatta.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kirjoittaa Twitterissä, että Trump uskoo vapaaseen mediaan ja toivottaa tervetulleeksi hänelle ja hänen hallinnolleen esitetyt vaikeat kysymykset. Sandersin mukaan Valkoinen talo ei kuitenkaan koskaan hyväksy sitä, että toimittaja kajoaa nuoreen naiseen, joka vain yrittää tehdä työtään.

Valkoisessa talossa kuvatuista videoista kuitenkin ilmenee, ettei CNN:n toimittaja koskenut harjoittelijaa, joka yritti ottaa häneltä mikrofonin pois.

Oikeus käsittelee Tampereen Tesoman henkirikosta

Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee tänään Tampereen Tesomalla tapahtunutta henkirikosta. Lähes neljän vuoden takainen veriteko oli pitkään selvittämättä, kunnes tamperelainen mies ilmoittautui itse poliisille ja kertoi syyllistyneensä rikokseen.

Puukotettu mies löytyi kuolleena kävelytieltä joulukuussa 2014. Syytetty otti yhteyttä poliisiin tämän vuoden maaliskuun lopulla.

Helsingin ex-poliisikomentaja Jukka Riikonen kuultavana tänään poliisijohdon virkarikoskäräjillä

Poliisijohdon virkarikoskäräjillä kuullaan tänään Helsingin entistä poliisikomentajaa Jukka Riikosta. Jutussa on kyse Helsingin poliisin tietolähderekisterin järjestämisestä ja valvonnasta. Syyttäjän mukaan Jari Aarnion johtama Helsingin huumepoliisi tuhosi laitoksen tietolähderekisterin vuonna 2008, minkä jälkeen tietolähteet jätettiin vuosikausiksi rekisteröimättä.

Syytteessä on joukko entistä ja nykyistä korkeaa poliisijohtoa. Kaikki syytetyt kiistävät syyllistyneensä virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Hypo odottaa asuntojen hintojen kehittyvän vakaasti - kauppa käy kitsaasti

Asuntomarkkinoiden tunnelma on odottava, arvioi Suomen Hypoteekkiyhdistys asuntomarkkinakatsauksessaan. Sen mukaan asuntokauppa käy kitsaasti, hinnat polkevat paikallaan myös pääkaupunkiseudulla ja ostoaikeet ovat taloustilanteeseen verrattuna vaisuja.

Hypon mukaan taustalla ovat vuonna 2013 tehty varainsiirtoveron korotus, väestön vanhenemiseen liittyvä muuttohaluttomuus ja asuntosijoitusbuumi.

Asuntojen hintojen Hypo odottaa kehittyvän vakaasti, mutta ero kasvukeskusten ja syrjäseutujen välillä kasvaa edelleen runsaasta rakentamisesta huolimatta.

Koko maassa asuntojen hintojen ennustetaan nousevan tänä vuonna 1,1 prosenttia ja ensi vuonna 1,0 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla nousuprosentiksi ennakoidaan 2,5:tä tänä ja ensi vuonna.

Tänään selviää, miten Stubbin käy kisassa EU:n kärkipaikasta

Tänään ratkeaa, kuinka paljon ääniä Alexander Stubb onnistuu haalimaan kisassa kokoomuksen eurooppapuolueen EPP:n kärkiehdokkuudesta.

Konservatiivivaikuttajat ovat koolla Helsingin Messukeskuksessa.

Aamupäivän aikana puolueaktiivit kuulevat molempia ehdokkaita eli saksalaista Manfred Weberia ja Stubbia vielä kerran. Stubbin odotetaan saavan ensimmäisen puheenvuoron. Äänestystuloksen pitäisi olla selvillä kello 13.

Suomi valmistautuu Euroopan neuvoston puheenjohtajuuteen, pääsihteeri Jagland vierailee Helsingissä

Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjörn Jagland vierailee tänään Helsingissä. Samalla julkistetaan ohjelma Suomen puheenjohtajakaudelle neuvostossa. Kausi alkaa myöhemmin tässä kuussa ja kestää puoli vuotta.

Suomi on ilmoittanut aikovansa painottaa neuvoston perustyötä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltiojärjestelmän vahvistamisessa.

Ratkaistaviin ongelmiin puolestaan kuuluu kysymys Venäjän osallistumisesta Euroopan neuvoston työhön. Neuvoston suurimpiin rahoittajiin kuulunut Venäjä ei ole maksanut jäsenmaksujaan helmikuun 2017 jälkeen.

Kansalaisjärjestöt vaativat hallituksilta toimia Jemenin kriisissä - 14 miljoonaa ihmistä nälänhädän partaalla

Yhteensä 35 jemeniläistä ja kansainvälistä kansalaisjärjestöä vaatii hallituksia välittömästi turvaamaan Jemenin väkivaltaisuuksien lopettamisen. Järjestöjen yhteisessä vetoomuksessa vaaditaan lisäksi, että hallitukset keskeyttävät aseiden toimittamisen, jos uhkana on, että niitä käytetään Jemenissä. Järjestöt lisäksi varoittavat, että 14 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla Jemenissä.

Tiedotteen mukaan tarve toiminnalle ei ole koskaan ollut näin akuutti.

Järjestöt sanovat, että Jemenin humanitaarinen kriisi on ihmisten aiheuttama ja suora seuraus sodan osapuolten ankarista ruoan, polttoaineen, lääkkeiden ja humanitaarisen avun rajoituksista.

Jemenissä on kuollut noin 10 000 ihmistä sen jälkeen, kun Saudi-Arabian johtama koalitio puuttui Jemenin konfliktiin vuonna 2015. (Lähde: AFP)

Osa demokraateista vaatii virkaatekevää oikeusministeriä Whitakeria jääväämään itsensä Venäjä-tutkinnasta

Yhdysvalloissa demokraatit ovat huolissaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtaman Venäjä-tutkinnan kohtalosta sen jälkeen, kun oikeusministeri Jeff Sessions erosi.

Sessions ilmoitti pyytäneensä eroa tehtävästään presidentti Donald Trumpin pyynnöstä.

Demokraattisenaattori Bernie Sanders sanoo Guardianin haastattelussa, että on ehdotonta, että Muellerin tutkinnan annetaan jatkua häiriöttömästi. Jos tutkinta ei jatku, se saattaa Sandersin mukaan olla oikeuden estämistä, joka on virkarikos.

Edustajainhuoneen demokraattiryhmän johtaja Nancy Pelosi puolestaan vaatii, että Trumpin nimittämä oikeusministerin sijainen Matthew Whitaker jäävää itsensä tutkinnasta. Hänen mukaansa Sessionsin erottamista ei voi tulkita muutoin kuin Trumpin julkeana yrityksenä sabotoida ja lopettaa Muellerin tutkinta.

Myös senaatin demokraattien johtaja Chuck Schumer vaatii Whitakeria jääväämään itsensä.

Hittisarja Breaking Bad on saamassa elokuvaversion

Yhtenä kaikkien aikojen arvostetuimmasta tv-sarjasta Breaking Badista on tekeillä elokuva. Sarjan päätähti Bryan Cranston vahvisti keskiviikkona, että elokuva on tulossa, mutta ei kertonut, onko hän itse mukana siinä.

Vuosina 2008–2013 esitetty Breaking Bad voitti 16 Emmy-palkintoa ja kaksi Golden Globea ja sai paljon suitsutusta kriitikoilta. Sarjan päähenkilö on Cranstonin näyttelemä keski-ikäinen kemianopettaja Walter White, joka saa kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää ja alkaa valmistaa huumeita turvatakseen perheensä elatuksen.

Elokuva kuvataan sarjan tapaan New Mexicossa ja se saa ensi-iltansa tiettävästi ensi vuonna. (Lähde: AFP)

Ronaldo oli jo kaatamassa ManU:a - Mata ja Sandron epäonni käänsivät pelin

Jalkapallon Mestarien liigan H-lohkossa Manchester United nousi loppuvaiheissa 2–1-vierasvoittoon italialaisjätti Juventuksesta.

Unitedia huikean uransa nousuvaiheessa edustanut Cristiano Ronaldo oli parinkymmenen minuutin ajan torinolaissankari, kun hänen upean vastustamaton volleynsa vei kotijoukkueen johtoon 65. minuutilla. Juan Mata iski pelin kuitenkin tasoihin 86. minuutilla, ja varsinaisen peliajan lopulla Juven laitapakki Alex Sandro sai epäonnekseen pallon omaan verkkoon.

Manchester City jo oli kiinni F-lohkon jatkopaikassa, kun se murskasi Shahtar Donetsk 6–0 Gabriel Jesusin hattutempun siivittämänä. Varmistusriemun sammutti kuitenkin Hoffenheim, joka nousi kahden maalin takaa 2–2-tasapeliin Lyonin vieraana, vaikka pelasikin kymmenellä miehellä Kasim Nuhun ulosajon takia. (Lähde: AFP)

Koonneet: Viivi Salminen ja Anssi Rulamo / STT

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi