Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Toinenkin Mukkulan ostoskeskuksen tuhotyöstä epäillyistä vangittu – ehdonalaisen vapauden koeaika murhasta oli juuri päättynyt

Tulipalo tuhosi Mukkulan ostoskeskusta 28. syyskuuta. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahden Mukkulan ostoskeskuksen sytyttämisestä epäillyt on saatu telkien taakse. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi maanantaina kolmekymppisen lahtelaisen miehen tuhotyöstä epäiltynä.

Toinen vangittuna oleva mies on alle 30-vuotias.

Maanantaina vangittu mies tuomittiin vuonna 2003 murhasta elinkautiseen vankeuteen. Mies oli surmannut itseään vanhemman miehen murskaamalla tämän pään painavalla kivellä.

Helsingin hovioikeus päästi tuomitun ehdonalaiseen vapauteen kesäkuussa 2015 siten, että koeaika on kolme vuotta. Koeaika oli siten päättynyt vajaat kolme kuukautta ennen tuhotyötä Mukkulassa.

Hovioikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että mies oli hankkinut vankilassa ammatin ja hän oli motivoitunut työntekoon. Hänellä oli myös asunto ja sosiaalisia suhteita.

Poliisi selvittää, oliko kyse tilaustyöstä

Tuhotyö tapahtui syyskuun lopulla. Tuli tuhosi liiketilaa noin 600 neliömetriä.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille valvontakameran avulla. Myös tuhotyön tekotapa käy ilmi tallenteelta. Toinen epäillystä otettiin kiinni kaksi päivää teon jälkeen ja vangittiin seuraavalla viikolla.

Myös nyt vangittu mies on ollut kiinniotettuna, mutta poliisilla ei ollut edellytyksiä vaatia hänen vangitsemistaan, joten hänet vapautettiin. Kun miestä vastaan löytyi uutta näyttöä, hänet etsintäkuulutettiin. Kiinniottoon ei liity dramatiikkaa.

Kumpikaan epäillyistä ei ole myöntänyt tekoa. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Miia Lehtisen mukaan epäillyt ovat olleet hyvin vaitonaisia, minkä vuoksi motiivista ei ole saatu käsitystä.

– Kun motiivi ei ole selvillä, tutkitaan kaikki vaihtoehdot, kuten se, oliko kyse mahdollisesti tilatusta työstä. Se on yksi tutkintalinja, Lehtinen kertoo.

Poliisin mukaan epäillyt ovat toimineet yksissä tuumin. Kumpaakaan ei pidetä päätekijänä.

Tulipalosta aiheutuneista vahingoista ei ole esittää tuoretta arviota.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi