Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

SSR:n ehto Pelicansin sponsorituelle: vuokratkaa meiltä viisi asuntoa – pelaajakämpät päätyivät miljoonapelin nappuloiksi

Pelicans on onnistunut kietoutumaan syvälle Nuorisosäätiön ja Salpausselän rakentajien miljoonapeliin. Poliisi tutkii, miksi Nuorisosäätiö osti Hämeenkatu 24:n miljoonien eurojen ylihintaan SSR:ltä. Pelicans oli sitoutunut ennen myyntiä vuokraamaan viisi asuntoa talosta pelaajilleen.

Kuva: Pirjo Kamppila

Varhaisin tiedossa oleva valonarka liiketoimi Nuorisosäätiön ja Salpausselän Rakentajien välillä oli Hämeenkatu 24:n kauppa. Jääkiekkoseura Pelicansilla oli kyseenalainen kunnia näytellä pientä sivuroolia tässä kaupassa.

Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan Salpausselän Rakentajien sponsorituen ehtona Pelicansille vuonna 2014 oli se, että seura sitoutuu vuokraamaan viisi tyhjillään ollutta asuntoa Salpausselän Rakentajien vasta hankkimasta kerrostalosta. Näin Salpausselän Rakentajat saattoi myydä taloa täyteen vuokrattuna.

Maksuhaluinen ostaja löytyi kuitenkin läheltä. Nuorisosäätiö osti Hämeenkatu 24:n huikeaan reilun 8 miljoonan euron hintaan. Nykyään talo on tyhjillään ja odottaa purkamista. Kaupat olivat Nuorisosäätiön kannalta niin epäedulliset, että säätiön uusi johto on päättänyt tehdä kaupoista tutkintapyynnön poliisille.

– Rakennusoikeuden hinnaksi tulee 1 265 euroa kerrosneliömetriltä. Tämä on yli kaksi ja puoli kertaa yli markkinahintojen. Ylihintaa oli näin ollen jopa 5 miljoonaa euroa, sanoo Nuorisosäätiön toimitusjohtaja Kimmo Pihlman.

AT-Asunnot-yhtiön taustat tukinnassa

Nuorisosäätiö oli syksyllä 2014 ostamassa Salpausselän Rakentajilta myös kahta rivitaloasuntoa Ahtialan Arinakadulta. Asunnot päätyivät kuitenkin toistaiseksi tuntemattomalla tavalla Nuorisosäätiön entisten johtajien Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen hallitsemalle AT-Asunnot oy -nimiselle yhtiölle.

Poliisi tutkii myös AT-Asuntojen taustoja. Yhtiön toimitusjohtaja on keskustan Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Ari Maskonen. Yhtiön perustamisessa olivat mukana myös Matti Vanhasen (kesk) eduskunta-avustaja sekä nykyinen kansanedustaja Eerikki Viljanen (kesk). Yhtiö on kolmen yhdistyksen omistuksessa. Niistä kahdessa enemmistövaltaa käyttävät Haaro ja Nousiainen.

Nykyään toinen Arinakadun asunnoista on vuokrattu Pelicansille pelaajien asunnoksi. Käytännössä Pelicansin viimekätisinä vuokraisäntinä ovat siis raskaista talousrikoksista epäillyt Nuorisosäätiön entiset johtajat.

Etelä-Suomen Sanomia julkaiseva Mediatalo Esa omistaa noin kolme prosenttia Pelicans-yhtiön osakkeista.

Loppuun lisätty tieto Mediatalo Esan osakkuudesta Pelicans-yhtiössä.

Jarno Liski
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi