Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vartiointialan lakko alkaa keskiviikkona, miten käy ravintoloiden järjestyksenvalvonnan?

Lahtelaisen Total Secin toimitusjohtaja Hannu Vappula kertoo, että ravintoloiden ovimiehitys toimii lakon aikana normaalisti. Kuva: Katja Luoma

Vartiointialan sovittelu päättyi tuloksettomana maanantaina, kun palkankorotusten kohdentamisesta ei päästy yksimielisyyteen. Vartiointialan työehtosopimusneuvotteluja on käyty viime keväästä asti PAMin ja Palvelualojen työnantajat Paltan kesken.

Vartiointialan kolmen päivän lakko alkaa keskiviikkona ja päättyy perjantaina 26. lokakuuta vuorokauden vaihtuessa. Esimerkiksi Hämeenmaalla työskentelee useamman yrityksen kautta kymmeniä vartijoita, mutta osuuskaupan turvallisuusasiantuntijan Valtteri Tohkan mukaan syytä huoleen ei ole.

– Olemme kouluttaneet jo useamman vuoden omaa henkilökuntaamme toimimaan erilaisissa poikkeustilanteissa. Oli sitten kyse tulipalosta, vesivahingosta tai henkilön aggressiivisesta käytöksestä, henkilökuntamme osaa reagoida. Ja ovathan myös viranomaiset käytössämme tarpeen vaatiessa, Tohka kertoo.

Myöskään lahtelaisravintoloiden ovet eivät jää järjestyksenvalvojaa vaille. Useiden lahtelaisravintoloiden ovivalvonnasta huolehtivan Total Secin toimitusjohtaja Hannu Vappula kertoo, että ovivalvonta jää lakon ulkopuolelle. Vappulan tietojen mukaan useimmat ravintoloiden ovilla työskentelevät järjestyksenvalvojat eivät edes kuulu ammattiliittoon.

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi