Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Miehet sitoivat 18-vuotiaan uhrin patteriin, pahoinpitelivät ja pakottivat tekemään tarpeensa purkkiin

Väkivaltainen velanperintä päätyi tilanteeseen, jossa 18-vuotias uhri kiinnitettiin vessan patteriin ja häntä pahoinpideltiin useita kertoja. Oulun käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Rovaniemen hovioikeus piti tuomion ennallaan.

Käräjätuomion mukaan uhri oli ollut ennen tekoa erään naisen seurassa, joka oli ehdottanut "trippailua" LSD:llä. Uhri siirtyi naisen kanssa yhden tuomitun asunnolle, jonne sisään tuli miesjoukko.

Yksi tuomituista pakotti uhrin vessaan. Pahoinpitelyn lisäksi uhri muun muassa kiinnitettiin ketjulla vessan patteriin ja ketju kiristettiin nippusiteillä.

Törkeä vapaudenriisto ja törkeä ryöstö alkoivat tuomion mukaan Oulussa 29. syyskuuta 2017, ja tapahtumasarja jatkui kuun viimeiseen päivään saakka. Yksi miehistä halusi uhrilta 500 euroa, toinen 300 euroa ja yksi "satsia" eli huumeannosta.

Yksi tekijöistä jäi tunnistamattomaksi.

Tavaroita tilattiin uhrin nimiin

Tuomion mukaan uhrin kotoa käytiin hakemassa tavaroita vapaudenriiston aikana. Hänen nimiinsä myös tilailtiin tavaraa.

Sen jälkeen kun uhri oli lojunut yhden tuomitun vessassa, hänet vietiin taksilla kotiin.

– Uhri sai asunnossa ollessaan syötäväksi kaikkiaan kaksi purkkia tonnikalaa ja yhden rahkan sekä vettä juotavaksi. (Eräs tekijöistä) antoi hänelle lisäksi yhden oluen. Huoneessa oli pieni purkki, johon hän sai tehdä tarpeensa. Pahoinpitelyt asunnossa kestivät kaikkiaan useita tunteja. Välillä oli hengähdystaukoja, käräjätuomiossa kuvaillaan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 1994 syntyneen Tony Sebastian Österbackin törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi oikeus tuomitsi täytäntöön pantavaksi aiemman 2 vuoden ja vajaan neljän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Vuonna 1974 syntyneen Keijo Antero Sutisen oikeus tuomitsi niin ikään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen.

Uhrin paikalle houkutellut nainen tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeään ryöstöön.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi