Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Turvahälytys keskeytti koulupäivän, kuparivaras liikkui teräaseen kanssa koulun alueella Lahdessa

Poliisi oli nopeasti paikalla saatuaan tiedon tapahtumista. Kuva: Sami Lettojärvi

Normaali lahtelaisen Tiirismaan peruskoulun koulupäivä keskeytyi perjantaina iltapäivällä turvahälytykseen.

Tilanne alkoi kello 12.40, kun koulun vahtimestari yhytti verekseltään, todennäköisesti kuparivarkaissa olleen miehen vanhan koulun puolelta. Teräaseella varustautunut varas lähti karkuun ja juoksi koulun alueen läpi. Huoltomies oli lähtenyt seuraamaan miestä autolla, jolloin tämä uhkasi takaa-ajajaansa teräaseella.

Tapahtuman seurauksena koululla annettiin turvahälytys, kertoo rehtori Kari Turpeinen.

Hätäkuulutus ohjeistaa opettajat evakuoimaan oppilaat luokkatiloihin ja lukitsemaan ovet.

Evakuoitumisen aikana luokkiin kuulutettiin ettei välitöntä vaaraa ei ole, mutta kaikkien pitää pysyä luokissa. Turpeinen ja poliisi korostavat, ettei pakenija uhannut oppilaita eikä henkilökuntaa.

- Olemme harjoitelleet miten evakuoidutaan sisälle jos tällainen tilanne tulee eteen. Toimimme sen mukaan.

Oppilaat olivat olleet tapahtumien aikana oppitunneilla. Oppilaiden huoltajille lähetetyn Wilma-viestin mukaan koululta oli soitettu välittömästi hätäkeskukseen ja noin kahden minuutin kuluttua koulun alueelle tuli ensimmäinen poliisipartio. Sen jälkeen partioita tuli nopeasti lisää.

- Tilanne oli vakava ja suhtauduimme siihen vakavasti. Onneksi mitään ei kuitenkaan tapahtunut, Turpeinen sanoo.

Tilanne kesti noin 20 minuuttia. Kello 13.20 Turpeinen kuulutti oppilaille ja henkilökunnalle mitä koulun alueella oli tarkkaan ottaen tapahtunut.

Turpeisen mukana koulupäivää pyrittiin jatkamaan normaalisti. Osa oppilaista kuitenkin säikähti tapahtumia niin pahasti, että heille on annettu tukea.

- Pieni joukko on kaivannut aikuisten keskusteluapua.

Tiirismaan peruskoulun yhteydessä on lisäksi kaksi esikoulua. Koulun oma englanninkielinen esikoulun lisäksi parakeissa toimii kaksi Onnelantien päiväkodin esikouluryhmää. Turpeinen kertoo käyneensä tarkistamassa, että esikoulurakennuksen ovi on lukossa ja hätäkuulutus kuultu.

Etelä-Suomen Sanomien toimitukseen otti yhteyttä yhden eskarilaisen isä joka kertoi, että hälytyksestä saatiin perheeseen tieto vasta kun lasta haettiin kotiin kello 14:n jälkeen. Turpeisen mukaan Onnelantien eskari ei kuulu koulun organisaatioon ja se tiedottaa omien ohjeidensa mukaan.

ESS ei tavoittanut perjantaina Onnelantien päiväkodin johtoa kommentoimaan asiaa.

Hämeen poliisin tilannekeskuksesta arvellaan etsityn miehen olleen metallivarkaissa. Hän oli iltapäivällä kello 14:n jälkeen yhä karkuteillä.

Juttua päivitetty kello 15.45 tiedoilla esikouluikäisten lasten huoltajien tiedotuksesta ja kello 17.05 tiedolla, että mies oli todennäköisesti kuparivarkaissa.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi