Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Piispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpitoepäselvyyksissä epäillään rikosta

Teemu Laajasalon mukaan yhtiön kirjanpidon epäselvyydet liittyivät huolimattomuuteen eikä laiminlyönneillä saatu hyötyä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo julkaisi torstaina tiedotteen, jossa hän myönsi syyllistyneensä kirjanpitorikkomukseen. Hieman tätä ennen poliisi tiedotti, että epäselvyydet Laajasalon jo alas ajetun TL Opetus -yhtiön kirjanpidossa ovat johtaneet rikosepäilyyn ja siirtyneet syyteharkintaan.

Yhtiötä koskevassa rikosepäilyssä on kyse siitä, että yhtiön tilinpäätökset kolmelta eri tilikaudelta on tehty poliisin mukaan aikanaan puutteellisella aineistolla. Kirjanpitoon epäillään lisätyn puuttuvia tositteita loppuvuonna 2017, minkä jälkeen nämä tilinpäätökset on laadittu uudelleen.

Laajasalon mukaan kyse oli huolimattomuudesta, eikä laiminlyönneillä saatu hyötyä.

– Se ei poista sitä, että olisi pitänyt olla huolellisempi. Myönnän laiminlyönnit ja olen niistä pahoillani. Yritys on ajettu alas, sillä ei ole toimintaa ja sen vastuut on hoidettu, Laajasalo kommentoi tiedotteessaan.

Poliisi ei kerro, mistä rikoksesta Laajasalon yritystä epäillään.

– Poliisi ei erittele tarkemmin asian yksityiskohtia. Emme myöskään ota kantaa teon tahallisuuteen tai tuottamuksellisuuteen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jenni Lehtilä Helsingin poliisin tiedotteessa.

Rahankäytöstä ei rikosepäilyä

Poliisi selvitti myös Laajasalon rahankäyttöä seurakuntayhtymässä. Asiasta ei kuitenkaan käynnistetty esitutkintaa, sillä poliisi ei löytänyt syytä epäillä Laajasaloa rikoksesta.

Piispan luottokortin käyttö ja matkalaskut nousivat julkisuuteen, kun Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen selvitti hänen rahankäyttöään alkuvuonna. Hän moitti Laajasaloa muun muassa kirkkotyönantajan luottokortin holtittomasta käytöstä ja hintavista hotelliyöpymisistä kirkon piikkiin, kun Laajasalo toimi Kallion kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana.

Laajasalo kiisti käyttäneensä luottokorttia yksityisiin menoihinsa ja maksoi maksoi Helsingin seurakuntayhtymälle liki tuhat euroa liian korkeista majoituskustannuksista ja virheellisestä päivärahasta. Puuttuvat kuitit hän laittoi huolimattomuuden piikkiin ja lupasi olla jatkossa tarkempi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi