Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Milla Bruneaulta radikaali ratkaisu: irtisanoutui työstään panostaakseen eduskuntavaaliehdokkuuteen

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Milla Bruneau on irtisanoutunut Yellow Film & TV:n operatiivisen johtajan tehtävästä. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Milla Bruneau (kok.) on irtisanoutunut tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:n operatiivisen johtajan tehtävästä. Viimeisen kuukausipalkkansa hän saa yrityksestä lokakuussa.

Bruneaun ratkaisun taustalla on ehdokkuus ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Bruneau jatkaa Yellow Film & TV:n hallituksen jäsenenä, neuvonantajana ja osakkaana. Hän ehti työskennellä yrityksen palveluksessa viisi vuotta. Yhteensä tv- ja elokuva-alalla 45-vuotias Bruneau on työskennellyt yli 20 vuotta.

Bruneau sanoo, ettei hänellä ollut työntöä pois Yellow Film & TV:n palveluksesta. Kansanedustajahaaveen jahtaaminen meni kuitenkin arvoasteikossa ohi päivätyön.

– Koin jo keväällä, etten voi johtaa kaupunginvaltuustoa ja tehdä eduskuntavaalikampanjaa samaan aikaan, kun olen ison yrityksen johdossa.

Bruneau sanoo, ettei "vaaliloma" olisi tullut kysymykseenkään.

– Ei nousukiitoa elävää yritystä voi laittaa kuukausiksi "holdiin" sen takia, että yksi johtaja tekee muita asioita.

Irtisanoutuminen päivätyöstä ja ammattipoliitikoksi hyppääminen käytännössä ilman palkkaa ei tule valtaosalle kysymykseenkään. Bruneau myöntää olevansa etuoikeutetussa asemassa.

– Mutta onhan tämä samalla valtava riski, hän huomauttaa.

Bruneau sanoo, ettei hänellä ole odottamassa Yellow Film & TV:ssä tehtävää, mihin palata. Jos hän ei pääse eduskuntaan, on tulevaisuuden suunnitelmat täysin auki.

– Tyttäreni sanoi osuvasti, että jotain uutta on ensi keväänä joka tapauksessa luvassa.

Itseluottamusta ehdokas Bruneaulla tuntuu riittävän. Hän ei ole aiemmin ollut ehdolla eduskuntavaaleissa. Harjoituskampanjaa hän ei lähde tekemään.

– Minä lähden tosissani tavoittelemaan kokoomukselle neljättä paikkaa Hämeen vaalipiiristä. En harjoittele tai ole täyte-ehdokas. Mielestäni mahdollisuuteni läpimenoon ovat täysin realistiset.

Kokoomuksella on nykyisessä eduskunnassa kolme hämäläistä kansanedustajaa: forssalainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, orimattilalainen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ja loppilainen Timo Heinonen.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi