Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Markus Pirttijoki on Etelä-Suomen Sanomien uusi päätoimittaja

Markus Pirttijoki aloittaa Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana 1. helmikuuta 2019. Kuva: Sami Lettojärvi

Etelä-Suomen Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Markus Pirttijoki (43). Pirttijoki aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2019.

Pirttijoki siirtyy Etelä-Suomen Sanomiin Kainuun Sanomien päätoimittajan tehtävästä. Pirttijoki on työskennellyt aiemmin myös muun muassa MTV Uutisten uutispäällikkönä ja talouden ja politiikan toimittajana. Hän on ollut myös Kauppalehdessä taloustoimittajana.

Pirttijoki sanoo tulevansa pienemmästä maakuntalehdestä suurempaan nöyrin mielin.

– Olen hyvin utelias ja erittäin innostunut. Odotan kovasti sitä, että pääsemme työhön käsiksi. Haluan oppia tuntemaan, mitä lahtelaisuus ja päijäthämäläisyys on.

Pirttijoen mukaan Etelä-Suomen Sanomien ykköstehtävä on puolustaa Päijät-Hämettä kaikelta sellaiselta kehitykseltä, joka on haitallista sen asukkaille.

– Maakuntalehti on kuin hyvä isosisko tai isoveli. Se saattaa välillä vähän härnätä ja kiusata, mutta kovan paikan tullen puolustaa.

Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan Pirttijoki tuo vahvalla journalistitaustallaan ja -kokemuksellaan Etelä-Suomen Sanomiin muun muassa uudistumiskykyä digitalisaation murroksessa. Kangaskorpi sanoo, että Päijät-Hämeen lippulaiva Etelä-Suomen Sanomat saa Pirttijoesta osaavan päätoimittajan.

Etelä-Suomen Sanomia kustantava Mediatalo ESA oy on osa Mediatalo Keskisuomalaista. Etelä-Suomen Sanomat ilmestyy seitsemän kertaa viikossa ja se on lukijamäärältään Suomen yhdeksänneksi luetuin sanomalehti.

Kuuntele Markus Pirttijoen haastattelu Radio Voimassa tästä

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi