Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Salon Halikossa palaa kynttilätehdas, alueella liikkumista vältettävä myrkyllisen savun takia - lue yön uutiskooste

Salon Halikossa palaa kynttilätehdas, kertoo pelastuslaitos. Palosta muodostuu erittäin runsasta myrkyllistä savua, ja ihmisiä kehotetaan välttämään alueella liikkumista.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Kailinniituntien palosta aamulla kello 4.20.

Liikennevirasto tiedottaa, että Salon ja Turun välillä kulkeva tie 110 on suljettu Halikon ja Rikalan kiertoliittymän väliseltä osuudelta. Paikalla on liikenteenohjaus.

Hirmumyrskyt uhkaavat Yhdysvaltoja ja Filippiinejä

Hurrikaani Florencen odotetaan etenevän tänään Yhdysvaltojen itärannikolle. Sen voimakkuus on heikentynyt kakkostason hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla, mutta sen tuomat sateet ovat jo aiheuttaneet isoja tulvia.

Guardian-lehden mukaan Florence voi tuoda mukanaan yhtä paljon vettä kuin valtavaa tulvimista viime vuonna aiheuttanut Harvey-hurrikaani. Yhdysvaltojen kansallinen ilmatieteen laitos sanoo tuoreessa ennustuksessaan, että Florence voi tuoda joillekin alueille Pohjois- ja Etelä-Carolinassa pahimmillaan puolesta metristä metriin vettä.

Pohjois-Carolinan osavaltiossa jo yli 12 000 ihmistä on paennut hätämajoituskeskuksiin hurrikaanin tieltä.

Samoihin aikoihin Filippiinejä lähestyy supertaifuuni Mangkhut. Se vastaa viitosluokan hurrikaania, jonka pelätään tekevän valtaisia tuhoja valtavan kovalla tuulella.

NYT: Osa lapsistaan erotetuista siirtolaisvanhemmista pääsee uudelleen turvapaikkahaastatteluun

Yhdysvalloissa jopa tuhat lapsistaan erotettua siirtolaista pääsee uudelleen turvapaikkahaastatteluun, kertoo New York Times.  He saavat myös pysyä Yhdysvalloissa sen aikaa, kunnes heidän lastensa turvapaikkaprosessi on käsitelty.

Juristien mukaan lapsistaan erotetut vanhemmat olivat liian järkyttyneitä hakeakseen turvapaikkaa asianmukaisesti.

Presidentti Donald Trumpin hallinto erotti touko-kesäkuussa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla tuhansia lapsia vanhemmistaan.

Kaikki luvattomasti rajan ylittäneet aikuiset pidätettiin niin sanotun nollatoleranssipolitiikan nojalla. Yhdysvaltojen lain mukaan lapsia ei voi pidättää, joten heidät erotettiin vanhemmistaan ja vietiin erillisiin laitoksiin.

Yhdysvalloissa Bostonin lähellä useita paloja ja epäiltyjä kaasuräjähdyksiä

Yhdysvalloissa Bostonin läheisistä kaupungeista evakuoidaan joukoittain ihmisiä useiden tulipalojen ja epäiltyjen kaasuräjähdysten takia. Ainakin kuusi ihmistä on saanut vammoja.

Massachusettsin osavaltion poliisin mukaan se on saanut 70 ilmoitusta paloista, räjähdyksistä ja kaasun hajusta. Ilmoitukset ovat tulleet laajalta alueelta itärannikon kaupungeista Lawrencesta, Andoverista ja Pohjois-Andoverista.

Poliisin mukaan ihmisiä evakuoidaan useilta alueilta, joissa kaasun hajua on havaittu. Hänen mukaansa on vielä liian aikaista arvioida hajun syytä. Poliisin mukaan tutkinta aloitetaan, kun tilanne on rauhoittunut.

Viranomaiset ovat katkaisseet voimalinjat tuhansien metrien matkalta, ja Columbia Gas -yhtiön asiakkaita pyydetään evakuoitumaan välittömästi.

Hollannin ja Sveitsin media: Kaksi epäiltyä venäläisagenttia yritti vakoilla Salisburyn myrkky-iskua tutkinutta sveitsiläislaboratoriota

Kaksi epäiltyä Venäjän tiedustelupalvelun agenttia pidätettiin viime keväänä Haagissa, kertovat Hollannin ja Sveitsin sanomalehdet. Kaksikko aikoi tiettävästi vakoilla Sveitsissä sijaitsevaa Spiezin laboratoriota, jota Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW käytti Salisburyn hermomyrkkyiskun tutkinnassa.

Hollantilaisen NRC Handelsblad -lehden ja sveitsiläisen Tages-Anzeigerin selvityksen mukaan pidätys tehtiin yhteistyössä useiden eurooppalaisten tiedusteluviranomaisten kanssa. Sveitsin kansallinen tiedustelupalvelu NDB vahvistaa olevansa tietoinen tapauksesta.

Epäillyt venäläisagentit on palautettu Venäjälle. Heidän kerrotaan olevan Venäjän sotilastiedustelupalvelun GRU:n palveluksessa.

Kreikassa seitsemän ihmistä loukkaantui kallion sortuessa suositulla rannalla

Kreikassa seitsemän ihmistä loukkaantui, kun rantakallio sortui torstaina turistien suosimalla Zakynthoksen saarella. Viranomaisten mukaan loukkaantuneiden joukossa oli tshekkiläinen perhe.

34-vuotias tshekkiläisnainen vietiin sairaalaan selkänikaman murtuman takia. Hänen miehensä ja kaksi lasta loukkaantuivat lievästi.

Paikalta otetussa videokuvassa näkyy kuinka iso lohkare putoaa 200-metriseltä jyrkänteeltä hiekalle.

Viranomaiset evakuoivat ja sulkivat Navagion rannan, jonne pääsee vain veneellä. Kreikan tunnetuimpiin kuuluvalla rannalla oli onnettomuuden sattuessa satoja ihmisiä. (Lähde: AFP)

Tänään luvassa epävakaista säätä ja sadetta, myös ukkonen voi jyristä

Sää on tänään epävakainen koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan eteläosassa aamulla on pilvistä ja etelärannikolla voi tulla sadekuuroja. Iltapäivällä sadekuuroja voi olla luvassa myös sisämaassa. Lisäksi ukkosta voi esiintyä.

Maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on puolipilvistä tai pilvistä. Myös joitakin sadekuuroja voi tulla. Myös Lapissa on pilvistä ja ajoittaista sadetta.

Maan eteläosassa päivän ylimmät lämpötilat ovat 13–16 asteen välillä, maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 12–17 asteen välillä. Lapissa päivän ylimmät lämpötilat ovat 9–14 asteen välillä.

Tauko ohi - lentopallomaajoukkue jatkaa MM-kisoja Kuubaa vastaan

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen MM-kisat jatkuvat tänään Bulgariassa alkulohko-ottelulla Kuubaa vastaan.

Kumpikin hävisi turnauksen avausottelunsa. Bulgaria kukisti Varnassa Suomen 3–0, ja maailmanmestaruutta puolustava Puola voitti Kuuban 3–1.

Suomi on ollut MM-turnauksessa pelaamatta neljä päivää, Kuuballa oli yksi välipäivä.

Maat kohtasivat MM-kisoissa neljä vuotta sitten, kun Suomi voitti Kuuban 3–2.

D-lohkon ottelu alkaa kello 17.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi