Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pitkään jatkohalujaan pohtinut Kalle Jokinen ehdolla ensi keväänä: "Muutamia muitakin merkittäviä mahdollisuuksia oli tarjolla"

Kokoomus tavoittelee Jokisen mukaan Hämeen vaalipiiristä lisäpaikkaa ja neljää kansanedustajaa. Kuva: Jussi Helttunen

Orimattilalaiskansanedustaja, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen hakee pitkän harkinnan jälkeen jatkokautta eduskunnassa.

Jokinen sanoo pohtineensa eteen tulleita muita työtarjouksia, mutta ei halua näistä vaihtoehdoista sen enempää julkisesti puhua.

– Muutamia muitakin merkittäviä mahdollisuuksia oli tarjolla ja ne vaativat arvoisensa harkinnan. Nyt pohdinta on käyty ja ratkaisu on selvä. Jos olisin valinnut toisin, olisi minun varmastikin pitänyt hakea eroa eduskunnasta kesken kauden.

 Jokinen nousi eduskuntaan kesken eduskuntakauden syksyllä 2009, kun Jari Koskinen jätti tehtävänsä. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana Jokinen on toiminut kesästä 2016 saakka. Hän on toiminut myös muun muassa liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajana ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtajana.

– Olen päässyt vaikuttamisen ja vallankäytön paikoille. Kaikissa tehtävissäni olen päässyt  vaikuttamaan omille äänestäjilleni ja omalle alueelle tärkeisiin asioihin. Työ on tuntunut palkitsevalta ja mielenkiintoiselta, ja siksi haluan työtä myös jatkaa.

 Jatkokautta Jokisen lisäksi hakevat myös kaksi muuta istuvaa kokoomuksen hämäläiskansanedustajaa, forssalainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja loppilaiskansanedustaja Timo Heinonen. Lahdesta ehdolla ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau ja teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron. Muita jo nimettyjä ehdokkaita ovat Helena Lehkonen Hämeenlinnasta ja Marko Ahtiainen Janakkalasta.

Lue myös: Lahden kokoomuksen on syytä pelätä ex-hiihtäjää
 

Kokoomus nimeää lisää ehdokkaita myöhemmin syksyllä, jolloin myös Jokisen ehdokkuus saa sinetin. Päijäthämäläisistä poliitikoista ehdokkuudesta ovat kiinnostuneet ainakin Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen ja Lahden kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen.

– Kokoomus tavoittelee Hämeen vaalipiiristä ilman muuta lisäpaikkaa ja neljää kansanedustajaa. Lista on jo nyt nimettyjen osalta monipuolinen ja kokenut. On täyttä realismia saada neljäs paikka, Jokinen analysoi.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi