Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Itärajan autorajoitus tuli presidentti Niinistölle yllätyksenä

Presidentti Sauli Niinistö ei usko, että Venäjä pyrkisi tarkoituksella vaikeuttamaan itärajan ylityksiä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Presidentti Sauli Niinistö yllättyi Venäjän uudesta tullilaista. Hän ei kuitenkaan usko Venäjän pyrkineen tarkoituksella vaikeuttamaan itärajan ylityksiä.

Niinistön mukaan hänellä ei ollut ennalta tietoa laista, jonka perusteella osalta suomalaisautoilijoita on penätty rajalla korkeitakin takuumaksuja. Lain vuoksi rajanylityspaikalla oli viikonvaihteessa pitkiä jonoja.

Uuden tullilain mukaan Venäjällä voi kerrallaan olla vain yksi saman omistajan ajoneuvo. Tämä aiheuttaa ongelmia kuljettajille, joiden auto on esimerkiksi rahoituslaitoksen omistuksessa osamaksun tai leasing-sopimuksen vuoksi.

– Onko käynyt Venäjän hallinnossa niin, että yksi hallinnon haara vetää jonnekin suuntaan, ja se meidät ainakin yllätti, Niinistö sanoi Päätoimittajien yhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä tänään päivällä.

Presidentti kertoi, että hänen viime Venäjän-vierailullaan keskusteltiin rajaliikenteen kehittämisestä ja Venäjän halusta lisätä rajanylityspaikkoja.

STT
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X