Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Äärimmäisen vaarallinen Florence-hurrikaani lähestyy Yhdysvaltojen itärannikkoa - lue yön uutiskooste

Myrskyn ennakoidaan saapuvan Yhdysvaltain rannikolle täyden viidennen kategorian voimalla. Kuva: Lehtikuva

Yhdysvalloissa hurrikaani Florence lähestyy maan itärannikkoa. Muun muassa Washington Post kertoo, että Florence on tällä hetkellä äärimmäisen vaarallinen kategorian neljä hurrikaani.

CNN:n mukaan hurrikaanin ennakoidaan rantautuvan Etelä- ja Pohjois-Carolinaan perjantaina aamulla kolmannen tai neljännen kategorian hurrikaanina viisiportaisella asteikolla.

Torstaina aamulla tuulet voivat Pohjois-ja Etelä-Carolinassa lyödä trooppisen myrskyn voimalla.

Noin 1,5 miljoonalle ihmiselle on annettu evakuointimääräys.

Eurooppalaiset tervehtyvät vuosi vuodelta - raportti varoittaa silti tupakasta, viinasta ja ylensyönnistä

Eurooppalaisten terveys kohenee kohisten, mutta alueelliset erot ovat suuria, kertoo Maailman terveysjärjestön WHO:n tuore Euroopan terveysraportti. Selvityksen mukaan eurooppalaiset elävät nyt keskimäärin vuoden pitempään kuin viisi vuotta sitten ja ennenaikaiset kuolemat ovat vähentyneet vuosituhannen alusta neljänneksellä.

Vaikka eurooppalaiset elävät keskimäärin pitempään, on kuilu pisimmän elinajan odotuksen omaavien maiden ja peränpitäjien välillä yhä yli 11 vuotta.

Joka kolmas yli 15-vuotias eurooppalainen tupakoi ja aikuisten alkoholinkulutus on edelleen korkealla tasolla.

Poliitikkojen puolustukset jatkavat Kittilä-käräjillä

Kittilän kuntapoliitikkojen virkarikosjutussa äänessä ovat myös keskiviikkona syytettyjen puolustukset. Jo tiistaina urakka pääsi alkuun Lapin käräjäoikeudessa sen jälkeen, kun syyttäjä oli pitänyt oman asiaesittelynsä.

Kittilän kuntakriisin virkarikoshaaran pääkäsittelyssä käydään läpi muun muassa kunnanjohtaja Anna Mäkelän potkuja edeltäneitä tapahtumia. Korkein hallinto-oikeus totesi toissa vuonna, että Mäkelän potkut vuonna 2014 olivat laittomat.

Yhteensä 27:ää kunnanvaltuuston jäsentä ja varajäsentä syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Lisäksi oikeudenkäynnissä käsitellään syytteitä muun muassa työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja perusmuotoisesta virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Eduskunnan tasa-arvotilanteesta saadaan tutkittua tietoa

Tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa saadaan tutkittua tietoa.

Eduskunnan kanslian keväällä käynnistämässä tutkimuksessa on selvitetty, miten kansanedustajat kokevat eduskuntatyön sukupuolisen tasa-arvon näkökulmasta.

Tavoitteena on ollut tuottaa arvio, joka auttaa vahvistamaan tasa-arvoa eduskuntatyössä.

Tutkimus koostuu kaikille kansanedustajille suunnatusta kyselystä ja 34 kansanedustajan haastatteluista.

Kulttuuriministerin tilaama Metoo-selvitys julki tänään

Kultuuriministeri Sampo Terhon (sin.) tilaama selvitys elokuva- ja teatterialan häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta julkaistaan tänään. Ministeri Terho asetti huhtikuussa elokuva-alan häirinnän vuoksi työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojan selvittämään häirintää sekä muuta epäasiallista kohtelua elokuva- ja teatterialoilla.

Toimeksiannon taustalla olivat muun muassa syksystä 2017 lähtien #metoo-kampanjan myötä elokuva- ja teatterialan tekijöiden julkisuudessa esille tuomat häirinnän ja muut epäasiallisen kohtelun kokemukset.

Ruotsin vaalien loputkin äänet lasketaan tänään

Ruotsissa lasketaan tänään loputkin sunnuntain valtiopäivävaaleissa annetut äänet. Kyseessä ovat viikonvaihteen viime hetken ennakkoäänet kotimassa sekä noin 50 000:n ulkomailla asuvan ruotsalaisen ääni.

Ääntenlasku varmistaa sen, pysyykö punavihreän blokin ja neljän puolueen porvariallianssin ero kahdessa edustajanpaikassa punavihreiden hyväksi. Kumpikaan blokeista ei pääse lähellekään enemmistöasemaa, koska ruotsidemokraatit lisäsivät vaaleissa paikkamääräänsä selvästi.

Neuvotteluista hallituksen muodostamiseksi on ennustettu Ruotsissa pitkiä ja vaikeita.

EU-parlamentilla edessään tiukka äänestys Unkarista - parlamentin suurin ryhmä antoi mepeilleen vapaat kädet

EU-parlamentti äänestää tänään siitä, rikkooko Unkari EU:n perusarvoja niin selvästi, että sitä vastaan pitäisi käynnistää kurinpitomenettely. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun parlamentti vaatii neuvostoa aktivoimaan artikla 7:n.

Äänestyksestä on tulossa tiukka, sillä Unkarin kovistelu jakaa voimakkaasti parlamentin isointa ryhmää Euroopan kansanpuoluetta (EPP).

Unkarin valtapuolue Fidesz kuuluu EPP:hen.

Puolue on antanut mepeilleen vapaat kädet. Suomalaismepit kannattavat kurinpitomenettelyn käynnistämistä.

Kanadan Nafta-neuvottelijan mukaan sopuun Yhdysvaltojen kanssa voidaan päästä

Yhdysvallat ja Kanada voivat päästä sopuun Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen uudistamisesta, sanoo Kanadan kauppaneuvottelija, ulkoministeri Chrystia Freeland. Hänen mukaansa sopimuksen saavuttaminen vaatii hyvää tahtoa, uskoa ja joustavuutta molemmilta puolilta, ja tämä voi Freelandin mukaan tapahtua hyvin pian.

Freeland neuvotteli Washingtonissa tiistaina Yhdysvaltojen kauppaedustajan Robert Lighthizerin kanssa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau varoitti aiemmin, että mahdolliset uudet autoteollisuuden tullimaksut voivat olla tuhoisia sekä Yhdysvalloille että Kanadalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on painostanut Kanadaa uhkaamalla asettaa Kanadan autoteollisuuden tuotteille uusia tullimaksuja. (Lähde: AFP)

Brasilian ex-presidentti Lula luopui presidenttiehdokkuudestaan - tilalle nimitettiin Lulan varapresidenttiehdokas

Brasilian entinen presidentti, vankilassa istuva Luiz Inacio Lula da Silva on luopunut presidenttiehdokkuudestaan ja nimennyt seuraajansa. Lulan tilalle työväenpuoleen presidenttiehdokkaaksi nimitettiin Lulan varapresidenttiehdokas Fernando Haddad. Haddad on toiminut muun muassa Sao Paulon kaupunginjohtajana.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi