Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mikkelin vankilan eristyssellien olot parantuneet - tarkastus toi silti esiin uusia epäkohtia

Mikkelin vankila. Kuva: Mikko Kivelä

Mikkelin vankila on korjannut apulaisoikeusasiamiehen tarkastuksella runsas vuosi sitten havaittuja puutteita. Vankilassa tehtiin alkukesästä uusi tarkastus, josta ei ilmoitettu ennalta.

Tarkastuksen tarkoituksena oli selvittää, miten vankila oli tarkastushavaintoihin reagoinut. Se kohdistui ennen muuta vankilan eristysselliosaston olosuhteisiin.

Vuosi sitten Mikkelin vankila sai moitteita siitä, että osassa eristyssellejä hälytyskutsun painonappi oli sijoitettu sellin ulkopuolelle lattialle. Nappia painaakseen vangin oli maattava lattialla yltääkseen nappiin. Apulaisoikeusasiamies (AOA), piti järjestelyä vankia halventavana.

Puute on nyttemmin poistettu. Tarkastus toi esiin uusia epäkohtia. Kahdessa eristyssellissä ei ollut lainkaan juomahanaa. Ne oli poistettu jo vuoden 2015 lopulla vangin rikottua ne.

Tarkastus toi esiin uusia epäkohtia.

AOA antoi suosituksen eristyssellien vesihuollon järjestämisestä.

Mikkelin vankilassa on muita suljettuja vankiloita heikommat edellytykset kuntoiluun ulkoilun aikana. Sisäkuntoilutilat ovat sitten viime tarkastuksen kohentuneet. AOA on katsonut, että liikunnalla on merkitystä niin vankien terveydelle kuin vankilan ilmapiirille.

Lue myös: Mikkelin vankilan johto antoi oikeusasiamiehelle vääriä tietoja ja syyllistyi rikokseen – syytettä ei nostettu, saivat huomautuksen
 
Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi