Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

79 kilometrin päässä olevalla kilpailijalla ei valitusoikeutta, hallinto-oikeus ei tutkinut Päijänteen Telakan valitusta Jämsän ympäristöluvasta

Päijänteen Telakka Heinolassa aloitti 2015. Kuva: Antti Kauppinen

Vaasan hallinto-oikeus on jättänyt tutkimatta Heinolassa toimivan Päijänteen Telakan valituksen, joka koski laitosmaista suihkupuhallusta varten myönnettyä ympäristölupaa Jämsässä.

Lupa mahdollistaa Jämsän Telakka- ja teollisuuspalvelut oy:lle esimerkiksi rautalaivojen hiekkapuhalluksen ulkona.

Heinolalaisyhtiön mielestä ammattimaista telakkatoimintaa aloittelevalle yhtiölle myönnetty lupa ei ota riittävästi huomioon toiminnan melu- ja pölyhaittoja. Hiekkapuhallus tulisi sen mielestä sallia vain hallissa. Valittaja huomauttaa, että lähin asuinrakennus on 270 metrin päässä puhalluspaikasta.

Luvan myöntänyt lautakunta katsoo lausunnossaan hallinto-oikeudelle, että valittajalla ei ole valitusoikeitta. Oikeus pyysi valittajalta selvitystä valitusoikeudestaan. Valittaja ei vastannut.

Hallinto-oikeus on selvittänyt Maanmittauslaitoksen tietojen perusteella, että jämsäläisfirman ja valittajan välinen etäisyys on 79 kilometriä. Luvalla ei siten ole välittömiä vaikutuksia valittajan etuun tai oikeuksiin. "Välitön vaikutus ei voi perustua hakijan kanssa kilpailevaa toimintaa harjoittavan tahon liiketaloudellisiin intresseihin", hallinto-oikeus lausuu.

Jämsän ympäristölautakunta myönsi luvan keväällä 2017, jolloin Päijänteen Telakan toiminta oli jo käynnissä. Kun luvasta valitettiin, lautakunta myönsi hakijalle luvan aloittaa toiminta vakuutta vastaan.

Kolmas eteläisen Päijänteen telakkayhtiö toimii Asikkalan Salonsaaressa. Vääksyn Telakka harjoittaa toistaiseksi vain pienimuotoista veneitten talvisäilytystä ja huoltoa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi