Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Perussuomalaisten kunnallispoliitikko ja voimannoston ex-maailmanmestari tuomittiin SPR:ään kohdistuneesta vihapuheesta

Ex-maailmanmestari nimesi Facebook-kirjoituksessa SPR:n pahimmaksi viholliseksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Juvan perussuomalaisten puheenjohtajan Ano Turtiaisen sakkoihin Suomen Punaista Ristiä vastaan julkaistusta vihamielisestä viestistä. Juvan kunnanvaltuustossa istuva Turtiainen tunnetaan muun muassa voimannoston ex-maailmanmestarina.

Hän kirjoitti joulukuussa 2015 Facebookiin julkisen kirjoituksen, jossa hän kehui vastaanottokeskuksia vastaan tehtyjä hyökkäyksiä. Kirjoituksessa hän pohti, olisiko niitä syytä laajentaa vihollisen pääpaikkoihin.

– Poliisin kädet ovat poliittisesti sidotut, joten kansan täytyy toimia itse. Tehdyt toimet ovat median kautta tavoittaneet hyvin kansalaiset ja jokainen tietää mistä tässä on ollut kyse. Onko nyt aika laajentaa toimia vihollisen pääpaikkoihin, joista sen toimia johdetaan. Tästä jakamastani artikkelista selviää pahin vihollisemme (SPR) joka hurraa yksittäisen kansalaisen pelolle, Turtiainen kirjoitti.

Syyttäjä: SPR nosti turvallisuustasoa

Turtiaisen tuomio tuli julkisesta kehottamisesta rikokseen. Syytteen mukaan SPR:ssä ryhdyttiin konkreettisiin varotoimiin Turtiaisen kirjoituksen ja samoihin aikoihin julkaistujen vastaavanlaisten kirjoitusten takia. SPR muun muassa nosti turvallisuustasoa järjestön vastaanottotoimintaan liittyvissä yksiköissä, syyttäjä totesi.

Turtiainen on myöntänyt kirjoittaneensa tekstin, mutta kiistää, että sen olisi ollut tarkoitus kehottaa tai houkutella ketään rikokseen.

Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa Turtiainen sanoo, että hänen vertauskuvallinen tekstinsä on mediassa irrotettu asiayhteydestään ja ymmärretty väärin. Turtiaisen mukaan hänen tarkoituksenaan oli saada aikaan asiallista keskustelua siitä, miten SPR:ssä suhtaudutaan suomalaisten hätään.

Turtiaisen mukaan Facebook on poistanut hänen Facebook-profiilinsa, jossa teksti oli julkaistu.

Käsittelyn päätteeksi oikeussalissa julistettu tuomio ei ole vielä saanut lainvoimaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi