Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hovioikeus aloittaa irakilaiskaksosten joukkomurha- ja sotarikosjutun käsittelyn - lue yön uutiskooste

Irakislaismiesten syytteet kaatuivat käräjäoikeudessa muun muassa siksi, että näyttö rakentui osittain anonyymien todistajien varaan.

Turun hovioikeus aloittaa tänään irakilaiskaksosten terrorismirikosjutun pääkäsittelyn. Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi viime vuoden toukokuussa syytteet, joiden mukaan irakilaiskaksoset olisivat osallistuneet Camp Speicherin joukkomurhaan Irakin Tikritissä vuonna 2014.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja valtionsyyttäjä Tom Laitinen vaativat miehille elinkautista ensisijaisesti muun muassa terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja surmaamalla tehdystä törkeästä sotarikoksesta.

Kumpikin syytetyistä kiistää osallisuutensa joukkomurhaan ja vaatii oikeutta hylkäämään syyttäjien valituksen.

Pitkä liuta Kittilän kuntapäättäjiä kokoontuu käräjille

Lapin käräjäoikeus alkaa käsitellä Kittilän kuntakriisin virkarikoshaaran pääkäsittelyssä muun muassa kunnanjohtaja Anna Mäkelän potkuja edeltäneitä tapahtumia. Oikeudenkäynnissä 27:ää kuntapäättäjää syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Lisäksi oikeudenkäynnissä käsitellään syytteitä muun muassa työturvallisuusrikoksesta, työsyrjinnästä ja perusmuotoisesta virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Korkein hallinto-oikeus totesi toissa vuonna, että Mäkelän potkut vuonna 2014 olivat laittomat.

Poliisin sähköisissä palveluissa käyttökatko kello 16.30 alkaen

Poliisin sähköisissä palveluissa on tänään huoltotöistä johtuvia käyttökatkoja. Poliisi kertoo Facebook-sivuillaan, että käyttökatko alkaa kello 16.30 ja kestää puoleen yöhön saakka palveluissa, jotka liittyvät passeihin ja henkilökortteihin, sähköiseen ajanvaraukseen ja rikosilmoituksiin sekä yksityisen turvallisuusalan lupiin.

Automaattiseen liikennevalvontaan, rahankeräykseen ja yleisötilaisuuksiin liittyvät palvelut ovat poissa käytöstä kaksi tuntia.

Suomalaisten ilmatankkausharjoitus yhdysvaltalaisten kanssa alkaa

Karjalan lennoston ja Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien ilmatankkausharjoitus alkaa tänään Suomessa.

Harjoitukseen osallistuu 8–14 monitoimihävittäjää Karjalan, Lapin ja Satakunnan lennostoista sekä Yhdysvaltain Britanniaan sijoitettu ilmatankkauskone.

Torstaina päättyvä harjoitus toteutetaan Rovaniemeen, Ouluun, Kajaaniin ja Kuusamoon rajoittuvalla harjoitusalueella.

Venäjällä alkaa suuri Vostok-sotaharjoitus

Venäjällä alkaa tänään historiallisen suuri sotaharjoitus Vostok 2018. Puolustusministeri Sergei Shoigu on uutistoimisto AFP:n mukaan kertonut, että siihen osallistuu noin 300 000 venäläissotilasta ja tuhat ilma-alusta.

Lauantaihin asti jatkuva sotaharjoitus järjestetään maan itäosassa yhteistyössä Kiinan ja Mongolian kanssa. Kiinan puolustusministeriö on vahvistanut, että Vostokiin osallistuu yli 3 000 kiinalaissotilasta.

Pohjois-Korean Kim haluaa tavata Trumpin uudelleen, lähetti kirjeen

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ehdottaa Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille toista tapaamista, kertoo Valkoinen talo. Tapaamista ehdotettiin kirjeessä, jonka Kim lähetti Trumpille. Presidentin edustajien mukaan tällaista tapaamista ollaan jo järjestämässä.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders ei kommentoinut mahdollisen tulevan tapaamisen ajankohtaa, eikä sitä, missä se järjestettäisiin.

Pohjois-Korean ydinaseriisunta ei ole merkittävästi edennyt sen jälkeen, kun Kim tapasi Trumpin kesällä Singaporessa. Esimerkiksi Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA raportoi elokuussa, ettei todellisia merkkejä Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta ole havaittavissa. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat uhkailee Kansainvälistä rikostuomioistuinta: Kostamme, jos syytätte amerikkalaisia

Yhdysvallat on uhannut ryhtyä toimiin Kansainvälistä rikostuomioistuinta ICC:tä vastaan, mikäli se nostaa sotarikossyytteitä Afganistanissa palvelleita amerikkalaisia vastaan.

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton sanoo, että jos syytteitä nostetaan, prosessiin osallistuneille tuomareille ja syyttäjille määrätään matkustuskielto Yhdysvaltoihin ja heitä vastaan nostetaan syyte Yhdysvalloissa. Hän myös sanoi Yhdysvaltojen rankaisevan yrityksiä ja valtioita, jotka auttavat ICC:tä tutkimaan amerikkalaisia.

ICC:n syyttäjä vaati marraskuussa tutkimusta väitetyistä sotarikoksista, joita Yhdysvaltojen armeijan ja tiedusteluviranomaisten uskotaan tehneen Afganistanissa. (Lähde: AFP)

Tutkimus: Kasvokkaisten tapaamisten merkitys vähenee amerikkalaisteinien elämässä

Yhdysvaltalaisteinit suosivat selvästi aiempaa harvemmin kasvokkaisia tapaamisia puhelimella viestittelyn sijaan, kertoo tuore tutkimus.

Noin 35 prosenttia tutkimukseen tänä vuonna osallistuneista nuorista suosi älypuhelinta ja 32 prosenttia kasvokkaista tapaamista. Kun vastaava tutkimus tehtiin vuonna 2012, kasvokkainen tapaaminen oli selvästi viestimistä suositumpaa. Tuolloin kasvokkasia tapaamisia suosi 49 prosenttia ja viestien lähettelyä 33 prosenttia vastaajista.

Mediaan ja teknologiaan keskittyvän voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen teettämään tutkimukseen vastasi 1 141 nuorta, joiden ikä oli 13–17 vuotta.

Virhemarginaali oli 3,4 prosenttiyksikköä, mikä tekee kasvokkain tapaamisesta ja viestittelystä käytännössä yhtä suosittua. (Lähde: AFP)

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi