Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rengasratsian tavoitteena tarkastaa 10 000 rengassarjaa viikossa

Kesärenkaiden turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Turvallisuuskampanja Rengasratsia 2018 järjestetään tällä viikolla. Tavoitteena on tarkastaa tien päällä noin 10 000 rengassarjaa 40–50 paikkakunnalla.

Poliisin tekemän valvonnan ohella Autonrengasliiton "valkoasuiset rengastohtorit" jakavat tietoa ja keräävät tutkimusaineistoa renkaiden syyskunnosta.

Kesärenkaiden urasyvyyden minimivaatimus on 1,6 millimetriä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä. Urasyvyys on helppo tarkastaa kahden euron kolikolla, jonka ulkoreunus on leveydeltään neljä milliä.

Autonrengasliiton hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nuora arvioi STT:lle, että päättynyt kuuma kesä saattoi kuluttaa ajokkien renkaita jonkin verran normaalia enemmän.

Suurempia syitä kulumiseen ovat Nuoran mukaan kuitenkin väärät rengaspaineet tai ajotapa sekä renkaiden virheellinen aurauskulma.

Autonrenkaiden pidon heikentyminen voi yllättää varsinkin uraisilla teillä veden kertyessä uriin ja toisaalta myös hiljattain päällystetyillä teillä, kertoo tutkimuspäällikkö Juha Valtonen Liikenneturvasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi