Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

5-vuotiaan Laurin virveliin tarttui melkoinen vonkale Hollolassa

5-vuotias Lauri Varpenius kokeili ensimmäistä kertaa avokelaa ja heti tärppäsi.

Etelä-Suomen Sanomien elokuun kalakisassa näyttivät kaikki suunnitelmat kalastajien osalta mennä juuri siten kuin ei ollut odotettu. Voittokalan pyynti kävi uintireissun kylkiäisenä ja rapusyöttien hakukin meni päälaelleen. Tai no ehkä ei!

– Kävimme Vesijärven Messilässä uimassa ja poika Lauri, 5, näki auton takaikkunalla virvelin ja pyysi kokeilla sitä. Koskaan aiemmin hän ei ollut kokeillut avokelaa, joskin virveliheittoja on tehty mökkirannassa umpikelalla, kertoi isä Tommi Varpenius.

Laiturilta, josta laiva kulkee Enonsaareen, poika kokeili uintireissun aikana avokelaa ja ensimmäinen heitto, joka osui veteen nappasi, Tommi Varpenius kertoi.

Vapaa tärisytti virvelin päässä säyne, joka painoi 1 600 grammaa. Voittopisteitä kuukauden kalakisan voittajalle antaa myös se, että heitto oli Laurin ensimmäinen avokelalla. Palkinnoksi Kalevi Kankaan erikoisuistin!

Rapusyöttiainesta muutaman merran tarpeeksi. Jonna Vuorisen ja Mikko Ihosen ”syötti” painoi lähes 11 kiloa.

Rapusyöttien haku Päijänteellä muuttui niin ikään vallan muuksi kuin oli ehkä tarkoitus. Kalastajat Jonna Vuorinen ja Mikko Ihonen hakivat rapusyöttejä mertoihinsa, mutta muutahan sieltä tuli. Vetouistelusta nappasi pari haukea, pienempi noin neljä kiloa ja suurempi 10 750 grammaa.

Lue myös: Saako tekolammesta aina kalaa? Yrittäjä vastaa
 

Kalakisan vetäjää jää hieman ihmetyttämään, miksi rapumertasaalista haetaan uistelemalla ulappavesiltä. Oma, ja tuottavin rapujen saantiin johtava kokemukseni on aina ollut onkia rannasta särkiä ja laittaa ne ”viipaloituina” syöteiksi. Todistettavasti olen saanut rapuja. Mutta ehkä kannattaisi kokeilla myös uistelua!

Komean hauen saalisti kalakisaan myös Jyri Malinen. Päijänteen Pulkkilanharjun kupeessa majaillut hauki viehättyi soutuvedossa olleeseen uistimeen sen verran, että joutui punnitukseen. Hauki painoi 10 260 grammaa ja pituutta se oli ehtinyt kasvaa  115 sentin verran.

Ja onhan elokuu myös kuhakuu. Sen todistaa Mikko Hakulinen, joka uisteli Ruotsalaisesta Asikkalan vesialueelta noin seitsemän kilon painoisen kuhan. Pituutta uistimeen nakanneella kalalla oli 68 senttiä.

Matti Turpeinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi