Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lapsiasiavaltuutettu Kurttila vaatii koulukodeissa olevien lasten kuulemista – "Ministeriö ei ole kiinnittänyt riittävää huomiota lasten oikeuksien toteutumiseen"

Kurttila sanoo, että sosiaali- ja terveysministeri ja vastuuministeri eivät ole kiinnittäneet riittävästi huomiota koulukodeissa olevien lasten oikeuksien toteutumiseen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kaikki koulukodeissa olevat lapset on kuultava, vaatii lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Syynä on muun muassa eduskunnan oikeusasiamiehen tarkastus Muhokselle koulukotiin.

– Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen huhtikuussa tekemä tarkastus Pohjolakotiin osoittaa vakavia puutteita, joita on tuotu sosiaali- ja terveysministeriön tietoon monin eri tavoin useiden vuosien aikana, Kurttila toteaa tiedotteessa.

Kurttila sanoo, että sosiaali- ja terveysministeriö ja vastuuministeri eivät ole kiinnittäneet riittävästi huomiota koulukodeissa olevien lasten oikeuksien toteutumiseen.

Lapsiasiavaltuutettu teki aloitteen koulukoteihin sijoitettujen lasten kuulemisesta jo huhtikuussa, mutta kertoo uudistavansa aloitteensa.

– Lapsiasiavaltuutetun koulukoteihin tekemien vierailujen ja lasten haastattelujen perusteella lapsiasiavaltuutettu kiinnitti huomiota muun muassa lasten ulkoilun rajoittamiseen ryhmärangaistustyyppisesti. Vuonna 2017 antamassaan vuosikirjassa valtioneuvostolle lapsiasiavaltuutettu ilmaisi olevansa ”erityisen huolestunut koulukodeissa olevien lasten oikeuksien toteutumisesta” ja vaati sosiaali- ja terveysministeriötä tekemään arvion koulukotijärjestelmän toimivuudesta lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tuessa sekä lapsen yhteiskuntaan kiinnittymisessä, tiedotteessa sanotaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi