Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sukellusveneen hankinta kiinnostaa useita maita Euroopassa

Atlas Elektronikin talousjohtaja Alexander Kocherscheidt arvioi, että sukellusveneiden kysynnän kasvu on selvä trendi. Kuva: Lehtikuva / Anniina Luotonen

Sukellusveneiden hankinta kiinnostaa eurooppalaisvaltiota aiempaa enemmän, arvioi puolustusalan yhtiö Atlas Elektronikin talousjohtaja Alexander Kocherscheidt.

Sukellusveneiden laitteistoja ja torpedoja valmistavassa yrityksessä arvioidaan, että sukellusveneiden kysynnän kasvu on selvä trendi.

Useampi maa harkitsee uuden sukellusveneen hankintaa. Saksa ja Norja ovat päätöksenteossa jo pitkällä, minkä lisäksi keskustelua käydään ainakin Hollannissa ja Puolassa.

– Tämä näyttää selvästi trendiltä, Kocherscheidt arvioi muutamalle suomalaistoimittajalle yrityksen pääkonttorissa Bremenissä.

Puolustusalan seuraava iso kehitysaskel ovat miehittämättömät vedenalaiset alukset. Jo nyt miinojen tuhoamiseen käytetään automatisoituja, uivia laitteita, myös Suomessa.

– Isoissa sukellusveneissä tulee varmasti aina olemaan miehistöä. Mutta miehittämättömät alukset kiinnostavat merivoimia useissa maissa.

Länsimaat ovat olleet huolissaan Venäjän sukellusvenetoiminnasta. Myös sotilasliitto Nato on kiinnittänyt huomiota siihen, että Venäjän aktiivisuus Pohjois-Atlantilla on lisääntynyt tuntuvasti.

Kyky tunnistaa sukellusveneitä ja torjua niitä on yksi vaatimuksista, joita Suomen Puolustusvoimilla on neljän uuden monitoimikorvetin taistelujärjestelmälle.

Sukellusveneiden havaitseminen on vaikeaa, mutta tärkeää, koska piiloutunut alus voi piilotella ja kerätä tiedustelutietoa.

Rauman telakalla rakennetaan lähivuosina Merivoimille neljä monitoimikorvettia. Alusten valvonta- ja asejärjestelmät hankitaan ulkomailta joko ruotsalaiselta Saabilta, Lockheed Martinilta Kanadasta tai saksalaiselta Atlas Elektronikilta .

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi