Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Murhatun rikollispomon leski johti huumeliigaa, sanoo syyttäjä – naiselle vaaditaan vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta

Pitkän linjan rikollinen Raimo Andersson surmattiin huhtikuussa vaimonsa kotona Vantaan Viinikkalassa, kun hän oli lomalla vankilasta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Syyttäjä vaatii surmatun rikollispomon Raimo Anderssonin leskelle vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan nainen on ollut johtavassa asemassa huumeiden levityksessä pääkaupunkiseudulla.

Nainen on pitänyt hallussaan muun muassa ainakin viisi kiloa amfetamiinia, 90 grammaa kokaiinia ja 400 kappaletta Subutex-tabletteja, sanotaan tiistaina julki tulleessa haastehakemuksessa. Syyttäjän mukaan nainen myös sopi huumeiden hankkimisesta ja toimittamisesta sekä rahoitti huume-erät.

Haastehakemuksen mukaan nainen vuokrasi huumeiden säilyttämistä ja käsittelemistä varten asunnon Helsingistä, minkä lisäksi huumeita säilytettiin muun muassa hänen omistamassaan kiinteistössä Vantaalla.

STT ei ole saanut naisen vastausta Vantaan käräjäoikeudelta.

Naisen lisäksi huumevyyhdissä on pääepäiltyinä kaksi miestä, joista toiselle syyttäjä vaatii vähintään 10 vuoden ja toiselle vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta.

Rikollisjärjestön perustajajäsen

Pitkän linjan rikollinen Raimo Andersson surmattiin huhtikuussa vaimonsa kotona Vantaan Viinikkalassa, kun hän oli lomalla vankilasta. Kun poliisit tutkivat henkirikosta, asunnolta löytyi valvontakamerajärjestelmä.

Valvontakameran kuvissa piilotetaan huumepakettia asunnon pihalla. Poliisi kommentoi aiemmin, että edesmenneellä, elinkautista istuneella rikollispomolla ei epäillä olleen osuutta kyseisiin huumerikoksiin.

Nainen kuuluu M.O.R.E.-rikollisjärjestön perustajajäseniin. Nykyisin järjestö on osa United Brotherhoodia. Törkeän huumausainerikoksen lisäksi häntä syytetään muun muassa ampuma-aserikoksesta. Syyttäjän mukaan nainen on pitänyt hallussaan luvatonta revolveria, jossa oli sisällä kolme patruunaa, haulikon piippua ja yli sataa erilaista patruunaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi