Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uutta tukea luvassa pienituloisten perheiden opiskelijoille

Kuva: Colourbox

Hallituksen budjettiehdotukseen sisältyy uusi tukimuoto pienituloisten perheiden opiskelijoille. Uuteen oppimateriaalilisään olivat oikeutettuja toisen asteen 16–20-vuotiaat opiskelijat, joiden vanhempien yhteenlasketut vuositulot jäävät alle 41 000 euron.

Oppimateriaalilisän määrä olisi noin 46 euroa kuukaudessa. Lisäksi lukiokoulutuksen lukuvuoden tukiaikaa pidennetään kuukaudella yhdeksästä kymmeneen kuukauteen.

Kolmen lukuvuoden opintoja varten oppimateriaalilisää saisi tällöin noin 1 400 euroa. Lisän on tarkoitus tulla voimaan ensi elokuussa. Se maksetaan opintorahan vähävaraiskorotuksena.

Oppimateriaalilisää saisi arviolta lähes 40 000 toisen asteen opiskelijaa, mikä tarkoittaa noin 30:tä prosenttia lukiolaista ja ammattiin opiskelevista. Uuden lisän käyttöönotto liittyy tavoitteeseen toisen asteen koulutuksen maksuttomuudesta.

Opetushallitus on selvittänyt, että lukio-opintoihin liittyvät välttämättömät kustannukset ovat keskimäärin 2 500 euroa, kun opiskeluun soveltuvan kannettavan tietokoneen hinnaksi arvioidaan 600 euroa. Lisäkuluja kertyy myös muun muassa oppikirjoista ja koulumatkoista.

Ammatillisessa koulutuksessa kustannukset vaihtelevat aloittain. Pääsääntöisesti kulut ovat joitain satoja euroja.

Opiskelijat voivat edelleen hakea opintotukea ja kodin ulkopuolella asuva opiskelija voi saada myös yleistä asumistukea. Opiskelijat saavat myös lapsilisää sen vuoden loppuun saakka, jolloin he täyttävät 17 vuotta.

Toimeentulotuki on opiskelijan viimesijainen taloudellinen tuki.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi