Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Eteläisen kehätien työmaalla ensimmäiset työtapaturmat, turvallisuusbonukset eivät vielä vaarassa

Eteläisen kehätien työmailla edistetään työturvallisuutta palkkioilla, joihin on varattu noin 855 000 euroa. Kuva: Mirja Hussain

Ensimmäiset työtapaturmat sattuivat Lahden eteläisen kehätien työmaalla viime viikolla. Molemmat onnettomuudet olivat lieviä: yksi työntekijä satutti kätensä ja toinen sai jalkaansa nirhauman.

Liikennevirasto kertoi työtapaturmista viikkotiedotteessaan. Siinä todettiin, että onnettomuuksista selvittiin pintanaarmuilla. Liikenneviraston lupaamat turvallisuusbonukset eivät ole vaarassa.

– Molemmat työntekijät käytettiin lääkärin tarkastettavana ja he palasivat tekemään korvaavaa työtä, kertoo eteläisen kehätien projektipäällikkö Janne Wikström Liikennevirastosta.

Hän ei kerro tarkemmin, millä työmaalla tapaturmat sattuivat. Hankkeessa on nyt kolme työmaaosuutta.

Työmailla edistetään työturvallisuutta rahallisilla palkkioilla, joihin on varattu yhteensä noin 855 000 euroa. Liikennevirasto maksaa bonukset pääurakoitsijoille sen mukaan, kuinka hyvin turvallisuustavoitteet on saavutettu.

Rakennusalalla tilastoidaan vain sellaiset työtapaturmat, joiden vuoksi tulee vähintään yhden päivän työkyvyttömyys eli sairauspoissaolo.

– On tärkeää, että lievätkin tapaturmat hoidetaan kunnolla. Tässä on toimittu hyvin. Turvallinen työympäristö on yksi kärkitavoitteista, Wikström sanoo.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi