Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lamkin ja Saimaan ammattikorkeakoulun rehtorit haluavat yhdistää korkeakoulut: "Fuusio on meille henkivakuutus"

Lamkin henkilöstö on odottanut muuttoa Iskun vanhaan huonekalutehtaaseen saneerattaviin tiloihin. Kuva: Jonne Heinonen

Lahden ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattikorkeakoulun rehtorit kannattavat ammattikorkeakoulujen fuusiota. Yhdistyneinä Lamk ja Saimaan ammattikorkeakoulu olisivat Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu.

Fuusio on noussut esiin strategiatyössä, jossa päätetään LUT-yliopiston, Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun tulevaisuuden linjoista. Päätös tulee käsittelyyn kaikissa kolmessa korkeakoulussa syyskuun lopussa.

"Päivänselvät hyödyt"

Rehtorit perustelevat, että fuusio veisi molemmat ammattikorkeakoulut entistä vahvemmalle kasvu-uralle. Kolmen korkeakoulun yhteistyö on jo aloitettu koulutuspolkujen, elinkeinoelämän vuorovaikutuksen sekä kansainvälisyyden osalta. Samaan aikaan korkeakoulupalveluissa on tehty järjestelyitä, jotta niitä voitaisiin johtaa yhtenä kokonaisuutena.

– Tässä strategiatyössä ja pohdinnassa on käynyt päivänselväksi, että Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen voimat kannattaa yhdistää fuusiolla. Yhtenä ammattikorkeakouluna olemme suomalaisessa korkeakoulukentässä vahva kokonaisuus, joka hyödyttää sekä Lappeenrantaa että Lahtea, Saimaan AMK:n rehtori Anneli Pirttilä sanoo tiedotteessa.

– Tämänhetkisessä maailmassa ja korkeakoulukentän kiristyvässä kilpailutilanteessa fuusio on meille henkivakuutus. Olisi sulaa hullutta jättää tämä mahdollisuus hyödyntämättä, Pirttilä sanoo.

Koulutusvastuiden osalta ammattikorkeakouluissa on sekä yhteisiä että toisiaan täydentäviä aloja.

– Yhdistymisessä on riskinsä, mutta hyödyt niin opiskelijoiden valinnanmahdollisuuksien lisääntymisen kuin työ- ja elinkeinoelämän palvelutarjonnan laajentumisen osalta ovat ilmeisiä, Lahden ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen sanoo.

Mahdollinen fuusio ei vaikuta yhteistyöhön Lappeenrannan yliopiston kanssa. Jos fuusio toteutetaan, se tapahtuu aikaisintaan syksyllä 2020.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi