Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

HS: Terveystalo yrittää estää potilaitaan menemästä halpoihin jatkotutkimuksiin kilpailijoille - malli käytössä Lahdessakin

Lahden Terveystalon sisäisissä ohjeissa on otettu käyttöön paperiton toimintamalli, jossa lääkäri ei saa enää tulostaa vastaanotolla potilaalle lähetettä laboratorioon, kuvantamiseen eikä konsultaatioon. Kuva: Anna-Kaisa Kojo

Terveystalon sisäisen ohjeen mukaan ei ole hyväksyttävää ohjata omia potilaita jatkotutkimuksiin talon ulkopuolelle, kertoo Helsingin Sanomat.

Näin pyritään estämään se, että potilaat hakeutuisivat edullisempiin hoitoihin ja jatkotutkimuksiin Terveystalon kilpailijoille.

HS:n tietojen mukaan esimerkiksi Terveystalo Lahdessa sisäisissä ohjeissa on otettu käyttöön paperiton toimintamalli, jossa lääkäri ei saa enää tulostaa vastaanotolla potilaalle lähetettä laboratorioon, kuvantamiseen eikä konsultaatioon.

Toimintamallia on HS:n mukaan kokeiltu monissa muissakin Terveystalon toimipisteissä.

Lääkäriliiton mukaan tällainen toiminta on vastoin liiton linjauksia ja sotii potilaan valinnanvapautta vastaan.

- Meillä on pelisääntö, että lääkäriasema ei saa sitoa potilasta käyttämään vain sen omaa röntgeniä, labraa tai fysioterapiaa. Potilaalla on oikeus valita hoito- ja tutkimuspaikkansa, sanoo toiminnanjohtaja Kati Myllymäki Suomen Lääkäriliitosta HS:lle.

Terveystalon alueellisen johtajan Joni Suomen mukaan Terveystalon tavoitteena on katkeamaton ja nopea hoitoketju. Hänen mukaansa potilas saa halutessaan paperilähetteen, jos haluaa käydä esimerkiksi kuvantamisessa muualla, mutta Terveystalon järjestelmä ei pysty suoraan vertaamaan tietoja aiempiin tuloksiin.

- Jos muualla kuvauksessa käyminen haittaa potilaan hoitoa, se on aina hankala tilanne, Suomi sanoo HS:lle.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi