Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Keskustan ja sinisten riveissä eniten eduskunnan jättäjiä

SDP:stä on eduskunnan jättämässä ainakin Lauri Ihalainen. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Alhaisista kannatusluvuista kärsivissä keskustassa ja sinisissä näyttäisi olevan tällä hetkellä eniten eduskunnan omasta halustaan jättäviä kansanedustajia.

STT:n soittokierros eduskuntaryhmiin paljasti, että tähän mennessä 16 kansanedustajaa on päättänyt olla asettumatta ehdolle ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin.

Keskustan ryhmästä eduskunnan ovat jättämässä Niilo Keränen, Seppo Kääriäinen, Markku Rossi ja Tapani Tölli, sinisistä Maria Lohela, Lea Mäkipää, Martti Mölsä ja Pentti Oinonen.

Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerin Seija Turtiaisen mukaan keskustan lähtijämäärää selittää paljolti eduskuntaryhmän ikärakenne, jossa on tavallista enemmän Keräsen, Kääriäisen ja Töllin kaltaisia noin seitsemänkymppisiä edustajia.

– Ei tässä ole mitään poikkeuksellista, ainahan ryhmissä on jonkin verran vaihtuvuutta, Turtiainen sanoi STT:lle.

Anttila vahtaa galluplukuja

Mielipidekyselyjen ykköspuolueesta SDP:stä ovat eduskunnan jättämässä ainakin Lauri Ihalainen, Riitta Myller ja Maria Tolppanen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä ovat lähdössä ainakin Pertti Salolainen ja Lenita Toivakka, RKP:n ryhmästä Mats Nylund ja Stefan Wallin. Vasemmistoliiton riveissä uusille kyvyille tilaa tekee Kari Uotila.

Koska vaaleihin on vielä lähes kahdeksan kuukautta aikaa, monet kansanedustajat – kuten esimerkiksi keskustan Sirkka-Liisa Anttila ja kokoomuksen Eero Lehti – harkitsevat vielä ehdokkaaksi lähtöään.

– Katson tässä, miten soten käy ja miten keskustan kannatusluvut kehittyvät, Anttila sanoi STT:lle.

Tulenpalavaa kiirettä ratkaisulle ei vielä ole, joten joissain ryhmissä kysymys lähtijöistä ei ole noussut vielä lainkaan esille.

– Meillä ei ole vielä tietoa siitä, kuka on aikeissa hakea jatkoa ja kuka on luopumassa. Ilmoittanevat suunnitelmistaan tässä alkusyksystä, vihreiden eduskuntaryhmän pääsihteeri Tiina Kivinen viestitti STT:lle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi