Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sisäministeri Mykkänen: Maahanmuuttoviraston toiminnasta suunnitteilla riippumaton selvitys

Sisäministeri Mykkänen arvioi, että riippumaton selvitys veisi noin vuoden. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Maahanmuuttoviraston toiminnasta on suunnitteilla riippumaton selvitys, kertoi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) Twitterissä.

Mykkänen arvioi, että riippumaton selvitys veisi noin vuoden. Asiasta aiemmin uutisoineelle Ylelle hän kertoo, että selvityksen tekijäksi harkitaan esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:ää tai muuta yhteistyökumppania.

Maahanmuuttovirasto julkaisi kesäkuussa sisäisen selvityksen toiminnastaan. Mykkänen sanoo Ylelle, että selvitys ei antanut aihetta epäillä, että viraston toiminnassa olisi epäselvyyksiä.

Mykkänen sanoo, että riippumaton selvitys kuitenkin tehdään, koska takana on erityisen haasteellinen jakso. Maahanmuuttoviraston järjestelmän läpi on mennyt lyhyessä ajassa 45 000 turvapaikkahakemusta.

"Täydellistä ei saa"

Mykkänen kirjoitti aiheesta perjantaina myös blogissaan. Hänen mukaansa oikeusvaltiota tulee kehittää jatkuvasti ja "täydellistä ei saa".

– Samalla on minusta kohtuuton väite ja vaatimus, että turvapaikkajärjestelmän välttämätön osa eli kielteisen päätöksen saavien palautukset pitäisi keskeyttää, hän kirjoitti.

Hänen mukaansa Suomeen tuleville turvapaikanhakijoille tulisi tarjota laadukkaampaa oikeudellista neuvontaa.

– Siksi mietimme nyt esimerkiksi, pitäisikö turvapaikkahakemusten jättö keskittää tiettyihin poliisin pisteisiin, jotta niissä olisi riittävät resurssit tunnistaa haavoittuvassa asemassa olevat hakijat heti, Mykkänen kirjoitti.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi