Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Perussuomalaisten Meri: Hallitus viis veisaa perustuslakivaliokunnasta kiirehtiessään sotea

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa eduskuntatalon auditoriossa torstaina 30. elokuuta 2018. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Hallitus painostaa ja kiirehtii sote-uudistusta perustuslakivaliokunnan lausunnosta huolimatta, sanoo perussuomalaisten Leena Meri puolueensa kesäkokouksessa.

Perustuslakivaliokunta on jo huomauttanut hallitusta uudistuksen kiirehtimisestä ja ilmoittanut, että esimerkiksi perustuslakivaliokunnan työtä ei voi hallituksen aikataululla pakottaa.

Valiokunnassa perussuomalaisia edustavan Meren mielestä hallitus näyttää viis veisaavan valiokunnan aiemmasta lausunnosta.

– Perustuslakivaliokunta oli sanonut, että mitään aikatauluja ei tule antaa, työ tehdään rauhassa ja huolella, Meri sanoi.

Meren mukaan hallituksen esitys Sote-uudistuksesta on pääperiaatteiltaan huono, koska se tekee sosiaali ja terveyspalveluista veroparatiiseihin voittonsa piilottavien suuryhtiöiden pelikentän.

– Ongelmien korjaamisen sijaan se rikkoo jo hyvätkin asiat Suomen tutkitusti toimivasta ja kustannustehokkaasta julkisesta terveydenhuollosta, Meri sanoi.

Huhtasaari niukkasanaisena gradukohusta

Uutisotsikoissa aiemmin tällä viikolla pro gradu -työnsä vuoksi ollut kansanedustaja ja perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ei puolueen kesäkokouksen medialle avoimessa alkuosuudessa lavalle noussut.

Jyväskylän yliopisto julkaisi maanantaina yliopiston rehtorin tekemän Huhtasaaren gradua koskevan, erilliseen selvitykseen perustuvan päätöksen. Sen mukaan Huhtasaaren työssä oli merkittävästi aiemmin selvitettyä enemmän plagiointina ilmennyttä vilppiä. Jyväskylän yliopiston rehtorin Keijo Hämäläisen mukaan Huhtasaaren menettely oli omiaan johtamaan tiedeyhteisöä ja myöhempien opinnäytetöiden tekijöitä harhaan.

Yliopiston arvion mukaan hyvän tieteellisen käytännön loukkaukset ovat luonteeltaan ja mittaluokaltaan vakavia. Opinnäytetyö käsitteli kulttuurisia käytäntöjä monikulttuurisessa perusopetusryhmässä.

Huhtasaari kommentoi asiaa maanantaina Twitterissä niukasti. Huhtasaari kertoi pyrkineensä gradua laatiessaan noudattamaan ohjeita, joita hänelle annettiin. Huhtasaari ei sanojensa mukaan tietoisesti tehnyt tahallista vilppiä.

Niukkasanaisena Huhtasaari pysyttelee asiasta edelleen.

– Minulla ei ole mitään uutta sanottavaa siihen, mitä olen aikaisemmin asiasta sanonut, Huhtasaari kommentoi STT:lle asiaa torstaina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi