Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kahden pojan tappelunnujakka toi poliisin ja ensihoidon Lahden Kukkasen koululle - "Välikohtaus ei ollut kiusaamistapaus"

Kukkasen koulun välikohtauksesta on tiedotettu huoltajille Wilman kautta. Kuva: Vili Uuskallio

Kukkasen peruskoulussa Lahdessa oli tiistaina kahden oppilaan tappelunnujakka, jonka vuoksi ensihoito ja poliisikin saapuivat koululle. Nastolassa sijaitseva Kukkasen koulu on yläkoulu.

Poliisin mukaan 14- ja 15-vuotiaat pojat nujakoivat keskenään koulun oleskelutilassa tiistaina. Poliisi ja ensihoito saivat hälytyksen paikalle hätäkeskuksen kautta.

Molemmat pojat loukkaantuivat lievästi. Toinen vietiin tarkastettavaksi terveysasemalle Nastolaan.

Kaupungin lähettämässä mediatiedotteessa tilanteesta käytetään termiä välikohtaus. Jotkut oppilaat kuvasivat nujakkaa ja jakoivat videoklippejä sosiaalisen median kanavissa.

Koulussa keskusteltiin oppilaiden kanssa sekä tapauksesta että vastuullisesta toiminnasta somessa. Koulu tiedotti asiasta huoltajille Wilmassa.

Poliisi puhutti pojat

Nujakoineet pojat ohjattiin Ankkuri-tiimin tuen piiriin. Moniammatillisessa ryhmässä on mukana muun muassa poliisi, nuorisotyöntekijöitä ja sosiaalityöntekijä.

Ankkuri-toiminta on varhaista puuttumista alaikäisten epäiltyyn rikolliseen käytökseen.

- Tätä käsiteltiin kahtena pahoinpitelynä, mutta poliisi ei lähde viemään asiaa eteenpäin. Pojat on puhutettu ja he myönsivät tehneensä väärin ja pyysivät toisiltaan anteeksi. Tilanne olisi ollut vakavampi, jos muillekin oppilaille olisi aiheutunut uhkaa, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Outi Pennanen Hämeen poliisista.

Ankkuri-tiimi tekee kymmeniä tai satoja alaikäisten puhutuksia vuosittain. Tyypilllisiä epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat näpistys, kiusaaminen ja pahoinpitely. Tehtäviä ei kovin usein tule kouluille.

Kukkasen koulun oppilaita ja huoltajia on ohjattu ottamaan tarvittaessa yhteyttä koulun oppilashuoltoon. Muuten kouluviikko jatkuu normaalisti.

Kukkasen peruskoulussa 7.–9.-luokilla on 450 oppilasta ja henkilöstöä viitisenkymmentä.

Rehtorin mukaan ei liittynyt kiusaamiseen

Lahden kaupunki lähetti tapauksesta tiedotteen medialle. Lisätietojen antajaksi merkitty Kukkasen peruskoulun rehtori Sanna Ainola ei kuitenkaan kertonut tapahtuneesta juuri mitään lisätietoa.

- Oppilaiden vanhemmille on lähetetty useita tiedotteita Wilmassa välikohtauksesta ja vastuullisesta toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Tiedotteissa oli yhteystiedot kuraattorille ja minulle. Muutama vanhempi on ottanut minuun yhteyttä, Ainola sanoo.

Tappelusta ja sen lieveilmiöstä eli some-videoiden jakamisesta on keskusteltu koululla oppilaiden kanssa.

- Haluamme taata turvallisen opiskeluympäristön.

Kukkasen koulu oli viime vuonna valtakunnankin julkisuudessa kiusaamistapauksen takia. Tuolloin oppilas patistettiin kesälomalle kaksi viikkoa etuajassa sillä perusteella, ettei koulu pystynyt takaamaan hänen koulunkäyntinsä turvallisuutta.

- Tiistain välikohtaus ei ollut kiusaamistapaus, Ainola sanoo.

Juttua on muokattu 30.8. kello 15.13. Lisätty poliisin kertomat tiedot. Kello 17.06 lisätty rehtorin kommentit.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi