Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Alma-kysely: SDP kannatuskärjessä, kokoomus kannoilla virhemarginaalin sisällä

SDP:n kannatus on noussut 21,9 prosenttiin, selviää mediakonserni Alma Median teettämästä kyselystä. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Antti Rinne. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

SDP:n kannatus on noussut 21,9 prosenttiin, selviää mediakonserni Alma Median teettämästä kyselystä. Edellisestä Alman kesäkuussa teettämästä kyselystä SDP:n kannatus kasvoi 1,7 prosenttia.

Kannatusmittauksessa toisella sijalla on kokoomus tasaisella 19,8 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus on heilahdellut Alman kyselyissä maaliskuusta lähtien vain muutamilla prosentin kymmenyksillä.

Kärkinelikkoon mahtuvat myös nykyinen pääministeripuolue keskusta 15,5 prosentin kannatuksella ja vihreät 13,1 prosentin lukemalla.

Kyselyn mukaan hieman alle kymmenen prosentin kannatuksella kärkijoukkoa seuraavat vasemmistoliitto ja perussuomalaiset. RKP:n ja kristillisdemokraattien kannatus on neljän prosentin luokkaa.

Eduskuntapuolueiden kannatusjumbon sinisten kannatus kyselyssä oli 2,1 prosenttia.

Kyselyn Alma Medialle toteutti Tietoykkönen . Puhelin- ja verkkokyselyt tehtiin muutaman viikon aikana elokuun puolivälistä alkaen. Kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi