Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sijoitussäästötili etenemässä ja Lex Lindström saamassa jatkoa

Hallitus esittelee pian tiedotustilaisuudessa budjettilinjauksiaan. STT:n tietojen mukaan sijoitussäästötili olisi etenemässä. Pitkäaikaissäästämisen verokohtelu on lähes ikuisuusaihe. Sijoitussäästötilin on tarkoitus kannustaa suomalaisia pitkäaikaissijoittamiseen ja saada pankkitileillä lötköttäviä miljardeja liikkeelle ja hyödyttämään kansantaloutta.

STT:n tietojen mukaan myös sinisten ajama Lex Lindströmin jatko eli vähintään 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien eläketuki olisi toteutumassa.

Hallitukselta odotetaan linjauksia muun muassa maatalouden kriisituen suuruudesta ja Itämeren suojelun lisärahoituksesta. Maatalouden kriisipakettiin koosta ja mahdollisista keinoista on ollut paljon keskustelua. Kuivuuden tuomat ongelmat maataloudelle ovat vaihdelleet hyvin paljon maan eri osissa, ja tämän takia mahdollisten tukitoimien kohdentaminen eniten kuivuudesta kärsineille on vaikeaa. STT:n tietojen mukaan tukitoimien kohdentamiseen on eri keinoja, ja tiettävästi osa toimista vaatii vielä jatkovalmistelua.

Verotukseen ei ole odotettavissa kovin isoa pakettia, koska Työttömyysvakuutusrahaston hallitus päätti eilen esittää palkansaajien työttömyysvakuutusmaksujen alentamista.

Hallituksen neuvottelut ensi vuoden talousarviosta päättyivät ennen puoltapäivää. Hallituspuolueiden puheenjohtajat Juha Sipilä (kesk.), Petteri Orpo (kok.) ja Sampo Terho (sin.) kertoivat asiasta Twitterissä. He pitävät asiasta tiedotustilaisuuden kello 14 Valtioneuvoston linnassa. Neuvottelut käytiin pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Kyseessä oli pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen viimeinen budjettiriihi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi