Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisijohdon virkarikosoikeudenkäynti siirtyy syksymmäksi tiukan aikataulun takia

Käräjäoikeus kertoo, että kaikkia syytteitä käsitellään yhdessä lokakuun alusta alkaen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Korkeaa poliisijohtoa koskevan virkarikosjutun käsittely oikeudessa siirtyy lokakuulle, kertoi Helsingin käräjäoikeus tiistaina.

Alun perin Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröimistä koskevaa juttua piti puida syyskuun alusta alkaen, mutta nyt käsittelyn alku siirtyy lokakuun 2. päivään.

Syynä on käräjäoikeuden mukaan muun muassa esitutkinta-aineiston laajuus ja se, että syytteessä olevat keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot ja Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja ehtisivät valmistautua oikeudenkäyntiin. Syytteet heitä vastaan nostettiin vasta 13. ja 20. elokuuta.

Jo aiemmin on nostettu syytteet ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroa, Helsingin ex-poliisikomentaja Jukka Riikosta, Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapiota ja entistä Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota vastaan. Kaikkia syytetään virkarikoksista, ja kaikki ovat kiistäneet syytteet.

Käräjäoikeus kertoo, että kaikkia syytteitä käsitellään yhdessä lokakuun alusta alkaen.

Korkean poliisijohdon osalta kiistellään siitä, onko johdon komentoketju laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa alaisiaan ja puuttua epäiltyihin väärinkäytöksiin. Jutussa on kyse siitä, tyhjensikö Aarnion johtama Helsingin huumepoliisi laittomasti tietolähderekisterinsä ja jättikö se rekisteröimättä säännölliset alamaailman vinkkimiehensä vuosina 2008–2013.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi