Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Työryhmä ehdottaa: Uudet lääkärihelikopteritukikohdat Seinäjoelle ja Lappeenrantaan

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä esittää, että kaksi uutta lääkärihelikopteritutkikohtaa sijoitetaan Seinäjoelle ja Lappeenrantaan. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä esittää, että kaksi uutta lääkärihelikopteritukikohtaa sijoitetaan Seinäjoelle ja Lappeenrantaan. Uusien tukikohtien myötä 85 prosenttia suomalaisista olisi lääkärihelikopterin tavoitettavissa hätätilanteissa, kun tällä hetkellä luku on 76 prosenttia.

Työryhmä vertaili sijoituspaikkoja pohtiessaan erityisesti Vaasaa ja Seinäjokea sekä Lappeenrantaa ja Uttia. FinnHEMS -yhtiön nykyiset helikopterikentät ovat Vantaalla, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Työryhmä kokosi myös tietoa siitä, tulisiko lentotoiminta järjestää ostopalveluna, kuten nykyisin, vai omana tuotantona. Työryhmän mukaan oma tuotanto olisi nykymallia toimivampi ratkaisu.

– Edellytykset jatkuvaan kehittämiseen olisivat paremmat, toiminnan jatkuvuus olisi varmemmalla pohjalla ja oma tuotanto toisi säästöjä verrattuna ulkoistettuun malliin, työryhmä uskoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi