Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Turku suunnittelee Ruotsin-laivoille yhteisterminaalia

Vikingin ja Siljan laivat saattavat ensi vuosikymmenellä käyttää Turussa samaa terminaalia. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Turun matkustajasataman tuntumaan halutaan uusi merellinen kaupunginosa, kertoo Turun kaupunki tiedotteessa. Suunnitelmissa on myös uusi matkustajalaivojen yhteisterminaali, jota käyttäisivät sekä Viking Line että Tallink Silja.

Yhteisterminaalin on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Sen arvioidaan maksavan noin 45 miljoonaa euroa. Suunnitelmaan liittyy myös uusi pysäköintilaitos.

Alueen kaavoitus ja muu suunnittelu on tarkoitus aloittaa lähiaikoina. Kaupunkikeskustan laajenemisen sataman tuntumaan odotetaan tekevän Turusta entistä houkuttelevamman matkailijoille.

Kaupungin mukaan suunnittelussa huomioidaan Turun linnan ja jokirannan ympäristön kehittämistoimet, tulevat liikennejärjestelyt sekä turvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Sataman uudistushanke on Turun kaupunginhallituksen käsiteltävänä maanantaina. Päätöksen jälkeen Turun kaupungin, Turun Sataman ja laivayhtiöiden on määrä allekirjoittaa aiesopimus.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi