Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Valtioneuvosto estää Pyhäjärven irtautumisen sote-kuntayhtymästä

Laki velvoittaa pienet kunnat järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhdessä. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Valtioneuvosto estää Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Pyhäjärven irtautumisen Peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Pohjoissavolainen Kaavin kunta velvoitetaan jatkamaan osana perusterveydenhuollon liikelaitos Kysteriä.

Molemmat haluavat irtautua tämänhetkisistä sote-palvelujen yhteistoiminta-alueistaan. Laki kuitenkin velvoittaa pienet kunnat järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhdessä siten, että väestöpohja on vähintään noin 20 000 asukasta.

Pyhäjärvi on noin 5 400 asukkaan kaupunki ja Kaavi noin 3 000 asukkaan kunta, joten molemmat jäävät alle lainmukaisen rajan. Ministeriön mukaan kuntien irtautuminen yhteistoiminta-alueesta vaikeuttaisi kunnan ja yhteisalueen sote-palveluiden järjestämistä.

Yhteistoiminta-alueita ei lain mukaan saa purkaa ennen vuotta 2020.

STT
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X