Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Eduskunnan varapuhemies Haatainen ja kansanedustaja Kontula vaativat Soinia tilille aborttikommenteista

Tuula Haataisen mukaan ulkoministeri Soinin abortinvastaiset puheet ovat ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja Anna Kontula (vas.) kritisoi Facebook-kirjoituksessaan Timo Soinia (sin.) Argentiinan kielteisen aborttikannan ylistämisestä foorumilla, jossa Soini esitellään Suomen ulkoministerinä.

Vaikka Soinilla on sananvapautta yksityishenkilönä, Kontulan mukaan hänellä on ulkoministerin ominaisuudessa velvollisuus välittää Suomen virallista kantaa, ei omaansa.

Kontulan mielestä hallitus joko vähättelee Suomen ulkosuhteiden merkitystä tai ei pidä aborttikysymystä keskeisenä, jos Soinin annetaan jatkaa ulkoministerinä.

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) ilmoitti aikaisemmin tänään tuomitsevansa jyrkästi Soinin aborttikannanotot. Haataisen mukaan Soinin abortinvastaiset puheet ovat ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa. Hän vaatii tiedotteessaan pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) vastausta siihen, saako Soini puhua maailmalla, mitä häntä huvittaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi