Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tuulet tyyntyvät sunnuntaiksi, mutta sää pysyy epävakaisena

Jos aurinko pääsee pilkistämään, lämpötilat voivat nousta yli 20 asteen muualla kuin Lapissa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Tuuli ei tuiverra enää sunnuntaina samaan tapaan kuin lauantaina, ja luvassa on monin paikoin melko epävakaista säätä, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle. Sää on poutainen monin paikoin maan keskiosissa, ja aurinkokin pääsee pilkistämään. Sen sijaan Lapissa ja maan eteläosissa voi tulla kuurosateita.

– Myös ukkonen voi jyristä sateiden mukana, Saarikalle sanoi.

Saarikallen mukaan lämpötilat voivat nousta poutaisilla paikoilla 20–22 asteeseen. Sen sijaan sateisilla alueilla lämpötilat jäävät alle 20 asteeseen.

Sää suosii sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Perseidien tähdenlentoparven tarkkailijoita, jolloin on meteoriparven aktiivisin vaihe Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan. Myös yöt ovat edelleen melko lämpimiä erityisesti rannikoilla, joissa lämpötilat liikkuvat öisin 10–15 asteen paikkeilla. Sää on myös maanantain vastaisena yönä enimmäkseen vähäpilvinen.

– Kyllä ne tähdenlennot voi nähdä monin paikoin. Lapissa ja Kaakkois-Suomessa voi olla pilviä, mutta missään ei näytä olevan täyspilvistä, Saarikalle sanoi.

Alkuviikko on epävakainen

Alkuviikosta on luvassa epävakaista säätä. Maanantaina maan itä- ja pohjoisosissa voi tulla sadekuuroja ja ukkosta. Sen sijaan etelässä on poutaisempaa, ja lämpötilat pyörivät 20 asteen tuntumassa.

Tiistaina etelässä pilvisyys voi lisääntyä ja lämpötila jäädä alle 20 asteen. Lapissa on selvästi koleampaa ja lämpötilat jäävät 10–15 asteeseen. Keski-Suomessa aurinko pääsee paistamaan.

Sää jatkuu keskiviikkona Saarikallen mukaan samanlaisena kuin tiistaina, mutta etelään voi saapua sadekuuroja. Sen sijaan Lapissa sää jatkuu syksyisempänä ja lämpötilat laskevat monin paikoin alle 15 asteen.

– Lämpötilat alkavat olla vuodenaikaan nähden keskivertoisia, Saarikalle sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi