Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Cheekin keikalle saapuvien kannattaa varata junaliput ajoissa ja varautua ruuhkiin – näin Lahti valmistautuu suurkonsertteihin

Lahden alueen taksi on varautunut Cheek-viikonloppuun pyytämällä kaikki taksit töihin. Myös joukkoliikenteeseen on luvassa lisävuoroja.

Jäähyväiskeikat järjestetään 24. ja 25. elokuuta. Konsertteihin odotetaan yhteensä 60 000 ihmistä. Kuva: Juha Peurala

Cheekin jäähyväiskonsertit raikaavat Lahden urheilukeskuksen mäkimontussa kahden viikon päästä. Sekä konsertin järjestäjät että Lahden kaupunki ja yritykset ovat aloittaneet varustautumisen suurtapahtumaan. Konsertteihin odotetaan yhteensä 60 000 ihmistä.

Konsertin järjestämisestä vastaa Fullsteam Agency. Yrityksen tuotantopäällikkö Ville Koivisto kertoo, että altaan pohjalle valmistellaan tällä hetkellä lavan perustuksia. Perustuksien päälle rakennettavan varsinaisen lavan rakennus alkaa tiistaina.

Järjestelyt keskeytyvät tämän viikonlopun ajaksi, sillä montussa käydään nuorten mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kilpailut.

– Rakennustyöt jatkuvat maanantaina entistä isompana. Ensi viikon työlistalla on katsomoiden ja telinerakenteiden pystyttäminen, Koivisto sanoo.

Koiviston mukaan projekti on iso ja paikka on todella vaikea. Montun pohjalle sijoittuva iso kokonaisuus vaatii paljon logistisia järjestelyjä, koska sinne kulkee vain vähän teitä. Isolle kentälle rakennettavia konsertteja pystyy suunnittelemaan ja rakentamaan monesta suunnasta.

– Projekti on vaatinut paljon miettimistä. Meidän on pitänyt miettiä esimerkiksi sitä, kuinka monta kuormaa tavaraa tulee, koska sitä ei rajallisten kulkuyhteyksien vuoksi voida ajaa niin paljon kerralla, Koivisto sanoo.

Autoilua kannattaa välttää konsertin läheisyydessä

Kaupungin ja poliisin kanssa yhteistyössä laadittavat liikennejärjestelyt ovat toistaiseksi vielä kesken. Koiviston mukaan konsertin lähialueiden liikennettä rajoitetaan jonkin verran, mutta tonteille ajo toki sallitaan. Koivisto suosittelee keskustasta alueelle saapuvia kulkemaan kävellen.

– Autoa ei saa lähelle, joten kävely on helpointa ja varmasti myös nopeinta. Kätevin tapa tulla keskustaan on bussi.

Konsertin järjestäjät toivovat, että ihmiset tulevat ajoissa paikalle. Jos katsoja saapuu porteille vain varttia ennen keikkaa, hän ei välttämättä ehdi paikalleen ennen konsertin alkua.

– Kun 30 000 ihmistä pakataan katsomoon, se ei käy vartissa, Koivisto sanoo.

Lahden kaupungin suunnittelija Sari Markkula kertoo, että katujen sulkemisista ja muista lopullisista liikennejärjestelyistä keskustellaan maanantaina. Myös Markkula suosittelee autoilun välttämistä tapahtuman läheisyydessä ja Ranta-Kartanon alueella, jota keskeneräiset tietyöt ruuhkauttavat. Lisäksi eteläisen kehätien remontti voi hidastaa Helsingin suunnasta ajavien konserttivieraiden kulkua.

– Helsingin ja Lahden väliseltä moottoritieltä kannattaa poistua Uudenmaankatua myöhemmistä liittymistä, Markkula sanoo.

Taksilla liikkuvien pitää varautua ruuhkiin

Lahden alueen taksi on varautunut Cheek-viikonloppuun pyytämällä kaikki taksit töihin, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Anne Julkunen. Julkusen mukaan erityisesti konserttien purkuvaiheesta odotetaan aikamoista kaaosta. Lahden taksikalusto ei Julkusen mukaan riittänyt heinäkuussa järjestetyn Nightwish-konsertin yleisön kuljetuksiin, ja nyt ihmisiä on vielä reilusti enemmän. Myös ulkopaikkakuntien vapaat taksit on kutsuttu apuun koko yöksi.

– Jos kaikki tähtäävät keikkapaikalle kahdeksaksi, taksit ruuhkautuvat. Kaikki riippuu siitä, milloin ihmiset lähtevät liikkeelle, Julkunen sanoo.

Lisäksi taksit odottavat vielä tapahtuman järjestäjiltä tietoa siitä, missä tapahtuman taksitolpat sijaitsevat ja kuinka lähelle taksin kanssa pääsee.

Myös Lahden joukkoliikenteeseen on luvassa lisävuoroja viikonlopun ajaksi.

VR:n viestintäpäällikkö Jaana Viisterä kertoo, että keikkaviikonlopun kaikkiin juniin on vielä saatavilla lippuja, mutta paikat alkavat täyttyä. Konserttipäivinä Lahdesta kulkee ylimääräinen Intercity-juna ja Z-lähijuna Helsinkiin puolenyön aikoihin. Lisäksi Tampereen ja Riihimäen suuntaan kulkee keikan jälkeen ylimääräiset junat.

Lähiliikenteen junissa ei ole paikanvarausmahdollisuutta.

– Jos haluaa varmistaa istumapaikan, kannattaa varata lippu kaukoliikenteen junaan. Muutenkin kannattaa olla ajoissa liikkeellä sekä varata malttia matkustamiseen, sillä paikalle odotetaan paljon ihmisiä, Viisterä sanoo.

Ravintolat ovat varautuneet asiakkaisiin

Lahden Teerenpeli Yhtiöiden yrittäjä Marianne Pyysing kertoo, että Teerenpelissä, Taivaanrannassa, Teerenrannassa ja Olavissa on keikkaviikonloppuna paikalla täysi miehitys. Varastot täytetään ruoasta ja juomasta, sillä päivistä odotetaan vilkkaita. Keskellä kaupunkia sijaitseva Wine-Cafe Olavi on viikonloppuisin auki puoleen yöhön, mutta Pyysingin mukaan viinikahvila saattaa olla auki tavanomaista pidempään, jos asiakkaita riittää.

– Myös Cheek on tervetullut käymään. Tarjoamme hänelle oman panimon oluet, Pyysing lupaa.

Lue myös: Cheekin pää joka paikkaan, vaikka Tirran pisuaariin – Matti Närekankaan ja Antti Sepposen näyttely avautuu Kaupungin ääniin
 

Lahden Seurahuoneella on varauduttu Cheekin houkuttelemaan suureen vierasmäärään. Vastaanottopäällikkö Mia Stenbergin mukaan perjantaina ja lauantaina ravintolassa on tarjolla grillibuffet ennen konserttia. Seurahuoneen henkilökunta on keikkaviikonloppuna täydessä valmiudessa.

– Kun montussa sammuu valot, meillä aukeaa samppanjat. Suklaata ja vaahtokarkkeja unohtamatta, Stenberg kertoo.

Ravintola Bistro Popotin aukioloaikoja on laajennettu keikan vuoksi, kertoo ravintolapäällikkö Sami Ketola. Bistro Popot aukeaa lauantaina lounaalle pari tuntia normaalia aikaisemmin, ja illasta aukioloaikoja venytetään sekä perjantaina että lauantaina tarpeen mukaan. Myös henkilökuntaa on varattu huomattavasti enemmän kuin normaaliviikonloppuna.

– Varauksia on nyt jo mukavasti, ja ilman varausta voi olla vaikea saada pöytää. Terassille pääsee vapaasti, mutta kelistä ei vielä tiedetä, Ketola sanoo.

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Oletko menossa Valot sammuu -konserttiin?
Oletko menossa Valot sammuu -konserttiin?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi