Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Heinolan kahden maastopalon jälkisammutus jatkui iltamyöhään - "Ihmisen touhuun liittyy syttymissyy"

Toinen maastopalo riehui taimikossa, jota paloi hehtaarin alue. Kuva: Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Heinolassa on sammutettu torstaina alkuiltapäivästä asti kahta maastopaloa. Molemmat palot ovat Pääsinniementiellä 7,5 kilometrin päässä toisistaan. Liekit on sammutettu, mutta metsämaasto savuaa edelleen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytykset iltapäivällä kello puoli kahden ja kahden välissä. Toisen palon jälkisammutus jatkui noin kello 22:een saakka ja toisen palon tunnin pidempään.

Paloissa ei tullut henkilövahinkoja. Kun sammutusyksiköt saapuivat paikalle, tuli paloi puiden oksissa asti. Iltapäivällä alueella oli kova tuuli, mikä sai palon etenemään nopeasti tuoreessa ja kuivahkossa kangasmetsässä.

Toisessa kohteessa paloi hehtaari nelimetristä taimikkoa ja toisessa 1,4 hehtaaria hakkuukypsää metsää. Toisen palopaikan luo pääseminen oli maaston vuoksi hankalaa, mutta molemmat olivat lähellä metsäautoteitä.

- Ihmisen touhuun liittyy syttymissyy. Ei välttämättä ole ilkivaltaa, mutta sekin on mahdollista. Tai sitten voi olla huolimattomuutta. Mutta täällä ei ole ollut metsäkoneita, ei nuotiota eikä salama ole tätä sytyttänyt, sanoo päivystävä palomestari Jyri Sivén.

Pelastuslaitoksella oli päivän mittaan paikalla 12 sammutusautoa ja 6 säiliöautoa. Rajavartiolaitoksen helikopteri oli mukana sammuttamassa molempia paloja.

- Helikopteri auttoi tosi paljon, sillä se sai rajattua paloja ja estettyä etenemisen. Kuiva maasto on myös kasteltava läpi suihkuputkella. Vettä menee paljon, koska metsässä on paksu kunttakerros, Sivén kertoo.

Palokohteita on vartioitava yön yli, ettei maasto syty uudelleen. Tämä jälkivartiointi on lain mukaan maanomistajan tehtävä. Molempien palokohteiden omistajat on tavoitettu ja he ovat järjestäneet vartioinnin.

Ensimmäisenä maastopaloista ilmoitti Puolustusvoimien helikopteri, joka lensi lähialueella.

Juttua muokattu 9.8. kello 21.20. Päivitetty kauttaaltaan ja lisätty kuva.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi