Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uudet muumimukit myytiin loppuun vain parissa tunnissa Lahdessa – paikalle saapui satoja jonottajia

Muumin päivä -mukin myynti alkoi Lahden Iittala Outletissa Renkomäen ABC:llä torstaina kello kuusi. Jonossa oli tuolloin satoja ihmisiä. Kuva: Kimmo Kangas

Muumin päivä -mukit myytiin loppuun puoli yhdeksältä aamulla Lahden Iittala Outletista. Vain tänään myynnissä ollut muumimuki sai aikaan paikalle suuren yleisöryntäyksen.

Lahden Iittala Outletin myymäläpäällikön Elina Kajanderin mukaan paikalla oli arviolta useita satoja jonottajia ennen liikkeen avaamista aamukuudelta.

– Puoli yhdeksän aikaan meni viimeinen muki. Moni paikalla ollut jäi ilman, mikä on harmillista. Jouduin käydä ilmoittamassa jonossa, ettei mukeja riitä kaikille, Kajander sanoo.

Kajanderin mukaan paikan päällä oli kuitenkin hyvä tunnelma, vaikka moni jäi ilman haluamaansa mukia.

– Moni asiakas oli iloinen ja juttu oli luistanut hyvin muiden jonottajien kanssa. Onneksi jonotusaika ei ollut niin pitkä, että turhaankin jonottaneet eivät joutuneet tuntikaupalla jonottamaan.

Suosio yllätti

Muumin päivä -muki on saatavilla vain vuorokauden ajan. Kuva: Fiskars

Uusien muumimukien suosio yllätti hieman myymäläpäällikön. Mukeja oli myynnissä myös arabiastore.fi -verkkokaupassa, mutta mukit oli myyty loppuun myös sieltä jo ennen aamuseitsemää.

– Muumit ovat kovassa suosiossa. Tällaista ei ole kuitenkaan koskaan aiemmin järjestetty, joten ei voinut tietää, minkälaisen suosion tämä saa, sanoo Kajander.

Myytävien mukien määrää ei ole kerrottu julkisuudessa, eikä Kajander voi paljastaa lukua.

Lue myös: Lahtelainen Birgit Rautio jonotti muumimukia eilisestä lähtien Renkomäen ABC:llä – Muumin päivä -muki aiheutti yleisöryntäyksen liikenneasemalla
 

Muumin päivää on vietetty elokuun 9. päivä vuodesta 2004 saakka kirjailija ja kuvittaja Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi. Vain tänään myynnissä olleiden Muumin päivä -mukien kuvitus on peräisin Janssonin piirroksesta vuodelta 1955.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi