Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Homofobisesta kirjoituksesta syytetty professori jätti Jyväskylän yliopiston rehtorin toiminnasta hallintokantelun

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen kertoo, että heillä on tavoitteena tavata professori Tapio Puolimatka ensi viikolla. Tapaamisesta STT:lle sähköpostitse kertonut Hämäläinen ei tarkentanut, keitä mahdolliseen tapaamiseen osallistuu.

Homofobisesta kirjoituksesta syytetty yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Puolimatka on jättänyt yliopiston hallitukselle kantelun Hämäläisen toiminnasta. Kantelussa Puolimatka syyttää Hämäläisen toimineen virheellisesti. Kantelu liittyy tapaukseen, jossa yliopisto sanoutui irti Puolimatkan homofobiseksi syytetystä kirjoituksesta.

Puolimatkan mukaan häneen ei oltu yhteydessä ennen julkista irtisanoutumista asiasta. STT:lle toimittamassaan kantelussa Puolimatka sanoo, että kuulemistilaisuuden järjestäminen puolentoista viikon kuluttua julkilausumasta ei korjaa tilannetta, koska yliopisto on jo julkisesti sanoutunut irti kirjoituksesta.

STT:lle ensi viikon mahdollisesta tapaamisesta sähköpostitse kertonut Hämäläinen sanoo, ettei kommentoi asiaa enempää tässä vaiheessa. Hän ei myöskään tarkentanut mahdollisen tapaamisen ajankohtaa.

Hämäläinen kertoi kuun alussa, että Jyväskylän yliopisto aikoo perehtyä huolella homofobiseksi syytetyn kirjoituksen laatineen professorinsa opetusmateriaaleihin. Lisäksi yliopisto kuulee opiskelijoita.

Kantelussaan Puolimatka sanoo opiskelijoiden kuulemisesta, että rehtori on lausunnoillaan herättänyt ennakkoluuloisia asenteita.

"Kirjoitus ei edusta Jyväskylän yliopiston arvoja eikä linjaa"

Jyväskylän yliopisto sanoutui irti Puolimatkan kirjoituksesta kuun vaihteessa sen jälkeen, kun opiskelijoita edustava ylioppilaskunta JYY vaati yliopistoa takaamaan turvallisen opiskeluympäristön kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. JYY sanoi myös, ettei hyväksy Puolimatkan homofobisia lausuntoja.

Tviitissään Hämäläinen sanoi viime keskiviikkona muun muassa, ettei kirjoitus edusta Jyväskylän yliopiston arvoja eikä linjaa. Hän myös sanoi yliopiston ryhtyvän konkreettisiin toimenpiteisiin.

Homofobiseksi syytetyssä kirjoituksessa Puolimatka muun muassa sanoi joidenkin tutkijoiden esittäneen, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan myös kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi. Puolimatkan kirjoitus julkaistiin Oikea Media -nettisivuston vieraskynäpalstalla. Oikea Media luonnehtii kannattavansa konservatiivisia arvoja.

Puolimatkan kirjoituksen lopussa kerrotaan, että Puolimatka toimii Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professorina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi