Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi ampui miestä jalkaan Kotkassa – syyttäjän mukaan partio toimi tilanteessa oikeutetusti

Jalkaan ammuttu mies vietiin sairaalahoitoon, mutta poliisin mukaan hänen vammansa ei ollut vakava. LEHTIKUVA / Onni Ojala

Kiinniotettavan miehen ampuminen jalkaan Kotkassa ei johda rikostutkintaan poliisia vastaan. Tutkintaa johtavan kihlakunnansyyttäjä Yrjö Pulkkisen mukaan poliisin toiminta oli kokonaisuutena arvioiden puolustettavaa eikä anna aihetta esitutkintaan.

Aseella varustautunut mies otettiin kiinni Kotkassa runsas viikko sitten myöhään perjantai-iltana. Syyttäjän päätöksestä ilmenee, että hänellä oli hallussaan kaasutoiminen ase, jolla ammutaan 4,5 millimetrin teräskuulia.

Poliisi oli hälytetty kotikäynnille, hätäkeskuksen alustavien tietojen mukaan perheväkivallan vuoksi.

Syyttäjän mukaan videotallenteista näkyy selvästi, miten mies lähestyy poliisipartiota ase kädessään eikä poliisin selvästä käskytyksestä ja varoituslaukauksesta huolimatta luovu siitä.

Tapahtumahetkellä ei ole ollut syytä epäillä asetta muuksi kuin oikeaksi ampuma-aseeksi, toteaa syyttäjä. Lisäksi poliiseilla ei ollut käytettävissään mitään paikkaa, johon he olisivat voineet suojautua kunnollisesti.

Toinen poliisimiehistä ampui kiinniotettavaa oikean jalan alaosaan. Mies heitti aseensa pois ja kävi käsiksi häntä ampuneeseen poliisimieheen. Toinen poliisimies pysäytti hyökkäyksen etälamautinta käyttäen.

Jalkaan ammuttu mies vietiin sairaalahoitoon, mutta poliisin mukaan hänen vammansa ei ollut vakava. Toinen tilanteessa olleista poliiseista sai myös vammoihinsa hoitoa sairaalassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi