Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kartanonkadun avaus aikaistunee noin viikolla, vesisateet saattavat vielä viivästyttää aikataulua – "Emme mielellämme avaa katua liikenteelle ennen kuin ajoratamaalaukset ovat kunnossa"

Aleksanterinkadun alkupää aukesi autoilijoille jo viime viikon lopulla. Destian työmaapäällikön mukaan liikenne sujuu Ranta-Kartanon urakka-alueella nyt aiempaa jouhevammin. Paasikivenaukion asfaltointitöiden on määrä valmistua ennen talvea.

Jan-Erik Laine kävelee tulevan Kartanonkadun varrella päivittäin. Hänen mukaansa jalankulku on sujunut Ranta-Kartanon urakka-alueella moitteetta vaihtuvista liikennejärjestelyistä huolimatta. Kuva: Aku Isotalo

Lahden Kisapuiston viereen rakentuva Kartanonkatu avautunee liikenteelle ennakoitua aiemmin. Käyttöönotto oli ajoitettu elokuun puoliväliin, mutta urakoitsija Destian työmaapäällikkö Mikko Ojansuun mukaan valmista on määrä tulla ensi viikon loppuun mennessä.

– Tällä erää olemme noin viikon etuajassa aikataulusta.

Kartanonkadulla tehdään parhaillaan korotettua suojatietä tilapäisen T-risteyksen kohdalle. Torstain vastaisena yönä Olympiaportin ja liikenneympyrän väliselle alueelle sekä Kariniemenkadun ja Svinhufvudinkadun risteyksille ulottuville osuuksille tehdään pinta-asfaltit.

Lue myös: Ranta-Kartanossa alkaa tapahtua: entisen huoltoaseman purkaminen alkaa pian
 

– Ensi viikolla asennetaan myös tiekaide biopidätysaltaan tukimuurin kohdalle ja tehdään lopulliset ajoratamaalaukset, Ojansuu kertoo.

Hänen mukaansa töitä tehdään kuitenkin säävarauksella.

– Vähän näyttää siltä, että ensi viikolla olisi vesisadetta. Maalauksia ei voi tehdä sateella. Emme mielellämme avaa katua liikenteelle ennen kuin maalaukset ovat kunnossa, sillä liikenteen seassa työ on hankala tehdä loppuun.

Aleksanterinkadun alkupätkällä havaittu vaaratilanteita

Liikkuminen Ranta-Kartanon alueella muuttui merkittävästi viime perjantaina, kun remontissa olleet Paasikivenkatu ja Aleksanterinkadun alkupää avattiin ajoneuvoille. Jalkarannantien alkupää ja Lahdenkadun ja Vapaudenkadun risteys puolestaan suljettiin liikenteeltä. Muutoksia tuli myös jalankulkureiteille, sillä tästä päivästä elokuun 9. päivään asti Vapaudenkadun risteyksen kohdalla Lahdenkadun ylittävä suojatie ei ole käytössä.

Ojansuun mukaan liikenne on urakka-alueella nyt aiempaa sujuvampaa, kun ajoratamaalaukset on tehty eikä ylimääräisiä kaistoja ole enää käytössä.

Aleksanterinkadun alkupää aukesi autoilijoille viime perjantaina. Kuva: Aku Isotalo

– Kun tulee jäähallin suunnasta, baana on ihan suora Aleksin risteysalueelle. Se selventää asiaa huomattavasti.

Ruuhkia on pyritty helpottamaan esimerkiksi Aleksanterinkadun risteyksen liikennevaloja säätämällä.

– Muutos tehtiin perjantai-iltana. Aleksanterinkadulta tuleva liikenne on tällä hetkellä niin pientä, että laitoimme sieltä vihreän palamisaikaa vähän lyhyemmäksi ja pääväylän vihreää pidennettiin.

Aleksanterinkadulla asuvan Kaijaliisa Raikamon mukaan samaan aikaan autoille ja jalankulkijoille palavat vihreät valot ovat aiheuttaneet kiperiä tilanteita. Kuva: Aku Isotalo

Aleksanterinkadulla asuva Kaijaliisa Raikamo kertoo, että samaan aikaan autoilijoille ja jalankulkijoille palavat vihreät valot ovat aiheuttaneet joitakin vaaratilanteita .

– Sunnuntaina ylitin koiran kanssa katua illalla, kun oli jo pimeää. Autoilija kääntyi Aleksille eikä varmaan tajunnut yhtään, että minullakin oli vihreät. Piti kiskaista koira sivuun.

Urakka-alueella silloin tällöin autoilevan Jonna Sorsan mukaan välillä on ollut vaikea pysytellä ajan tasalla muuttuvista liikennejärjestelyistä.

– Välillä on saanut miettiä, että mistäs täältä pääsee tällä kertaa pois. Opasteet ovat kuitenkin olleet ihan hyvät.

Paasikivenaukion työt jatkuvat kiivaina, asfaltointi valmis ehkä talveen mennessä

Uuteen uskoon myllättävällä Paasikivenaukiolla työt jatkuvat kiivaina vielä kuukausien ajan.

– Varmaan maanantain jälkeen asfaltti on saatu vaadittavalta alueelta pois. Sitten alkavat tukimuurin perustustyöt, Ojansuu sanoo.

Paasikivenaukiosta rakennetaan torimainen alue, johon tulee kivetyksiä ja istutuksia. Asfaltointitöiden on määrä valmistua ennen talvea.

Simo ja Ulla Harju polkupyöräilivät Kartanonkadun kevyen liikenteen väylää maanantaina. Kuva: Aku Isotalo

– Jos maan alta löytyy jotain mitä ei pitäisi, voi tulla pieniä aikatauluviivästymisiä.

Ojansuun mukaan tienkäyttäjiltä on tullut kaupungille jonkin verran palautetta. Lähinnä kommentit ovat koskeneet Paasikivenkadun väliaikaisen risteyksen puuttuvia liikennevaloja.

– Kaikkia uusia liikennevaloja ei ole pystytty asentamaan, kun liikenne kulkee niiden päältä. Risteyksen valot rakennetaan loppuun, kun Kartanonkatu ja Vapaudenkatu avataan liikenteelle.

Kuva: Kati Eloranta
Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi