Aiheet
Kotimaa

Levin Hullun Poron omistajaa vastaan ympäristörikossyyte

Palosaari ja toinen syytetty ovat molemmat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Kittilässä Levillä toimivan Hullu Poro -yrityksen omistajaa Päivikki Palosaarta vastaan on nostettu syyte ympäristön turmelemisesta, kertoo kihlakunnansyyttäjä Ritva Pelttari STT:lle.

Palosaaren lisäksi syytteessä on toinen yrityksessä vastuuasemassa toimiva henkilö. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Asiassa on kyse jätteen polttamisesta ja hautaamisesta lainvastaisesti Kittilän Könkään kylällä sijaitsevalla tilalla, poliisi kertoi aiemmin. Palosaarta ja toista henkilöä syytetään heidän vastuuasemansa vuoksi, syyttäjä Pelttari kertoo. Hullu Poro on Levin matkailukeskuksessa sijaitseva matkailualan yritys, joka pyörittää hotelli- ja ravintolatoimintaa. Jätteet ovat syyttäjän mukaan peräisin yrityksen toiminnasta.

Epäiltynä oli lisäksi kolme muuta ihmistä, mutta heidän osaltaan tehtiin syyttämättäjättämispäätökset.

Ympäristön turmelemisesta voi saada sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Ympäristörikosten motiivina on melkein aina taloudellisen edun tavoittelu. Pelttari ei kuitenkaan tässä vaiheessa kerro, minkä suuruisen taloudellisen edun tavoittelusta on ollut kyse.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments