Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

IS: Ehkäisyneuvonnan potilastietoja lojui maassa Helsingissä – poliisi aloitti esitutkinnan

Vielä ei tiedetä, miten ehkäisyneuvonnan asiakirjat ovat joutuneet kadulle. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / Marja Airio

Poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksessa, jossa Helsingistä löytyi potilasasiakirjoja kadulta, kertoo rikosylikomisario Juhani Vuorisalo STT:lle. Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että 30 potilasasiakirjaa löytyi keskiviikkona vilkkaalta kadulta Pasilasta.

Asemapäällikönkadulta löytyi noin 30 vuotta vanhoja potilasasiakirjoja, ja niissä luki ihmisten nimiä, henkilötunnuksia ja terveystietoja. Yhteensä kadulta löytyi noin 30 asiakirjaa.

Suurin osa asiakirjoista oli peräisin Helsingin ehkäisyneuvonnasta, mutta papereita oli myös muutamalta Itä-Helsingin terveysasemalta ja Karkkilan kaupungin terveysasemalta. Kaikki asiakirjojen potilaat ovat naisia, ja heistä suurin osa on syntynyt 1960-luvulla.

Vielä ei tiedetä, miten asiakirjat ovat päätyneet kadulle.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan tietosuojasta vastaava henkilö ja johtava lakimies Karri Välimäki epäilee, että asiakirjat voivat olla esimerkiksi tuhottavaksi tarkoitettuja potilasasiakirjoja.

Poliisin rikostarkastaja Jouni Niskanen kertoi Ilta-Sanomille, että potilasasiakirjojen lojuminen kadulla voi rikkoa useampaa lakipykälää. Kyseessä voi Niskasen mukaan olla esimerkiksi salassapitorikos tai -rikkomus sekä virkarikos, mikäli virkavelvollisuuden alaisen virkamiehen katsotaan olevan vastuussa potilastietojen hukkaamisesta. Ilta-Sanomat toimitti asiakirjat poliisille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi